És possible enamorar-se d'algú sense conèixer el seu aspecte físic? Es podria seduir una persona des de l'anonimat i, en cas afirmatiu, es mantindria la màgia quan tots dos es coneguessin personalment? Sobre aquestes premisses gira Date my avatar, el nou date show que prepara Cuatro i que suposarà un pas més enllà en el gènere dels programes de cites. En cada lliurament, diversos pretendents intentaran seduir un candidat. Els pretendents no participaran presencialment a les seves cites, sinó que ho faran a través dels seus respectius «avatars», persones físicament diferents a ells que actuaran seguint les instruccions que els comunicaran a través d'un auricular. Cada candidat anirà eliminant els que menys el convencin fins quedar-se amb un únic «avatar» per descobrir qui és aquesta persona.

Date my avatar, que la cadena produirà en col·laboració amb La Competencia Producciones, és un format inèdit a la televisió que serà presentat a Canes durant la propera edició del MIPTV que se celebrarà del 4 al 7 d'abril. El web oficial de Cuatro ja ha habilitat un càsting per a les persones que vulguin participar en aquest nou programa. Els candidats, a través dels seus perfils a la web, hauran d'indicar què busquen i per què es presenten a aquesta aventura televisiva per trobar parella. Els interessats a participar-hi només han d'omplir el formulari que es pot trobar al portal.

Amb aquest nou format, la cadena de Mediaset España continua amb la seva estratègia d'oferir programes per buscar l'amor entre desconeguts. Ja va triomfar amb el format ¿Quién quiere casarse con mi hijo?, seguit de Granjero busca esposa, Un príncipe para Corina, Adan y Eva, la recent Un príncipe para tres princesasFirst dates, el format pendent d'estrena que suposarà el retorn de Carlos?Sobera al grup privat.