El programa De Museus, que presenta i dirigeix Montse Cuní a La 2 de Televisió?Espanyola, torna avui a introduir els telespectadors al món de la pesca, amb la visita al Museu de la Pesca de Palamós, on s'aprèn l'art d'aquest ofici i tot allò relacionat amb el peix i la mar. Des de sempre i abans que el turisme envaís el poble, els habitants de la localitat del?Baix Empordà han viscut per la mar i gràcies a aquesta. Qui ho sap molt bé és en Miquel fill de pescadors i director del Museu de la Pesca.

De la seva mà, i d'en Francesc, patró major de la confraria de Palamós, els espectadors podran fer un recorregut per les instal·lacions que es troben en un antic magatzem de pesca, tot explicant la importància de no perdre de vista els orígens de la població tan arrelada a l'activitat de la pesca a la Mediterrània.

A l'interior del museu, en una de les principals sales, una barca palangrera de quasi 100 anys d'història presideix l'estança. Aquesta embarcació introdueix els visitants al mestre d'aixa, és a dir, el constructor de bot, un ofici quasi extingit donada la industrialització del món de la pesca.