Per als concursants de The Island with Bear Grylls, sobreviure no és gens fàcil. Aquest reality de supervivència britànic, creat per Channel 4, abandona els seus participants en una illa del Pacífic on no viuen persones i la naturalesa pren les formes més hostils.

Després de quatre temporades i diversos moments de controvèrsia, Atresmedia ha adquirit els drets d'aquest reality per produir la versió espanyola, segons informa Vanitatis. El reality, d'origen britànic, és definit a tot el món com el més extrem del moment.

No es tracta, això sí, d'un format similar al de Supervivientes, emès entre els anys 2003 i 2005 per Antena 3. A The Island l'objectiu és descobrir si l'home és capaç de tornar al seu jo més primari i sobreviure en un entorn hostil sense recursos. Els participants són abandonats en grup durant un mes amb només la roba que porten posada i un petit kit d'eines, i ni tan sols es troben envoltats per un equip de gravació, sinó que són ells mateixos els encarregats de filmar les seves gestes.

En aquest format no hi ha nominacions, expulsions ni premis més enllà de provar fins on són capaços d'arribar els participants per si mateixos. L'original, produït per Channel 4 al Regne Unit, és presentat per Bear Grylls, conegut a Espanya per El último superviviente emès per Cuatro. No obstant això, l'aparició de Grylls és mínima com han pogut comprovar els espectadors de TEN, cadena que va emetre el programa al nostre país.

Al reality britànic s'han pogut veure els concursants cosint-se les pròpies ferides, patint atacs d'angoixa o passant hores deshidratats.