Vuit dels 14 consellers del Govern, i també el president de la Generalitat, José Montilla, han visitat durant l'última setmana les comarques gironines per comprovar in situ els efectes del temporal i el posterior tall en el subministrament elèctric. Dos dels consellers gironins, Joaquim Nadal (Política Territorial) i Carme Capdevila (Acció Social), són els que han encapçalat el nombre de visites, tot i que també han vingut Marina Geli (Salut), Jordi Ausàs (Governació), Joan Saura (Interior), Josep Huguet (Innovació), Montserrat Tura (Justícia) i Francesc Baltasar (Medi Ambient). En canvi, destaca una absència remarcable: la del conseller d'Economia, Antoni Castells (PSC), responsable de l'àrea d'Energia, que precisament ha portat nombrosos maldecaps als milers de gironins que s'han quedat sense llum durant diversos dies. Fonts de la conselleria asseguren que Castells té la intenció de venir a Girona properament, però que no només inspeccionarà el territori sinó que vol fer una reunió de treball amb diversos alcaldes, per la qual cosa es necessita més "temps" per planificar-la. El conseller va considerar que els alcaldes ja tenien prou feina atenent la gent durant la setmana passada, i per això prefereix reunir-los en una trobada de treball en els propers dies, tot i que encara no s'ha concretat la data exacta.

Un cop solucionats els efectes més immediats de la nevada -el col·lapse i la gent atrapada a les carreteres, el tall ferroviari i la neu acumulada-, la manca de subministrament elèctric ha estat el principal malson per als milers de gironins que s'han quedat sense calefacció amb unes temperatures mínimes sota zero, sense llum quan a les set de la tarda ja és fosc i, en el pitjor dels casos, també sense aigua. Tot i això, el conseller d'Economia, departament que s'encarrega de l'àrea d'Energia, no ha aparegut per les comarques gironines per comprovar l'evolució de la situació. Les úniques declaracions que ha fet Castells sobre l'apagada van ser per dir que, si la MAT hagués estat feta, no hi hauria hagut tants afectats: "D'entrada, no s'haurien quedat 200.000 abonats sense servei el dia del temporal, segur que no", va afirmar, des de Barcelona.

Des de la consellleria expliquen que Castells està preparant una visita a les comarques gironines, però que el seu objectiu no només serà inspeccionar el territori -cosa que ja van fer els consellers que van venir la setmana passada-, sinó reunir-se amb els alcaldes, que són els que s'han trobat amb els problemes, per tal de "treballar" i "aprendre dels errors". Així doncs, aquesta espera té un doble motiu, segons Economia: per una banda, deixar treballar els alcaldes perquè poguessin atendre els ciutadans en els moments més crítics, i per l'altra, consensuar una data per poder-se reunir amb els batlles, analitzar què ha fallat i com es pot millorar.

Pel que fa als consellers que sí que han visitat les zones afectades, el que ha tingut més presència -i també més ràpida- ha estat Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i exalcalde de Girona. Nadal va desplaçar-se fins al Baix Empordà el dimarts 9 de març -just l'endemà de les nevades-, i va tornar-hi divendres i durant el cap de setmana. En total, el conseller socialista va visitar Sant Feliu de Guíxols (dimarts), la Pera, Madremanya, Pals, Castell-Platja d'Aro, l'Escala (divendres), Llagostera, Quart (dissabte) i Girona ?(diumenge).

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila (ERC), va visitar fins a tres vegades les comarques sense llum: va ser a Tossa i Lloret dijous, divendres va anar fins a Caldes i Girona i dissabte es va desplaçar fins a Torroella de Montgrí, Verges, Lladó i Cassà de la Selva.

El president de la Generalitat, José Montilla, va visitar en dues ocasions les comarques gironines: dimarts va anar a Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina i Castell-Platja d'Aro, mentre que dissabte va ser a Palamós, Mont-ras, Palafrugell i Llagostera. El responsable de Governació, Jordi Ausàs (ERC), va ha visitat la demarcació en dues ocasions: dijous va ser en diverses localitats del Baix Empordà i ahir es va reunir amb el Consell Comarcal del Gironès i va visitar Quart.

La resta de consellers han vingut només una vegada. La també gironina Marina Geli, titular de Salut (PSC), es va desplaçar dimecres fins a Roses, Palamós, Castell-Platja d'Aro, Blanes, Lloret i Santa Coloma de Farners. La responsable de Justícia, Montserrat Tura (PSC), va ser divendres a Girona i a Santa Coloma, mentre aquell mateix dia, el seu homòleg d'Interior, Joan Saura (ICV), es reunia a Platja d'Aro amb diversos alcaldes de la zona més afectada.