Més de 3.000 gironins van votar ahir en la quarta onada de consultes sobiranistes. Això representa un 12% dels 27.479 ciutadans majors de setze anys que estaven cridats a es urnes a la demarcació. Dos punts per sota de la mitjana de Catalunya i per sota també de les anteriors onades.

Des del punt de vista regional unes 3.000 persones van votar a favor de la independència, mentre que118 hi va votar en contra.

El nombre de votants, com en les anteriors votacions, va baixar als municipis més grans. Ahir votaven des de pobles petits com Ogassa fins a municipis costaners com Calonge-Sant Antoni o Santa Cristina d'Aro.

La localitat gironina que va tenir més participació va ser Garrigoles, amb un 59% del cens. En aquest municipi els resultats van ser del 86% per al sí i el 4% per al no. El municipi on es va registrar la participació més baixa va ser Calonge-Sant Antoni amb un 15%. El sí va obtenir el 96% dels vots i el no el 4,5%.

Els membres de l'organització de Sant Antoni-Calonge decideix van atribuir els baixos resultats de la consulta al fet que el municipi tingui dos nuclis i 38 urbanitzacions a més d'un important nucli d'empadronats que són estrangers. Per Calonge Decideix aquesta constitució peculiar del nucli urbà va dificultar que la consulta arribés a tothom.

Una de les dades curioses de la jornada va ser la "furgoneta-pregoner" que durant tot el dia d'ahir va estar exhortant els veïns a anar a votar.

De les votacions en aquest municipi, sobretot al nucli de Sant Antoni, el regidor de Sant Antoni Independent, Josep Albí, va destacar la paradoxa que significa que els ciutadans de Sant Antoni puguin votar la independència del seu país i no la del seu municipi.

L'altre municipi "gran de les jornades de consultes", Santa Cristina d'Aro, va registrar un 15% de participació amb un 94% de vots favorables a la independència i un 4% de vots contraris.

Els resultats per a la resta de municpis van ser els següents. A Navata un 96 va votar sí i un 2% que no. A Riumors un 96% dels votants va obtar pel sí i un 4% pel no.

A la Cerdanya la participació va ser més o menys similar. A Bellver, Guils, Urús, Guils i Lles va guanyar el sí amb el 93%, 91%, 87%, 89% i 98% respectivament mentre que el no no va superar el 7% a cap dels quatre municipis.

Al Ripollès, el municipi d'Ogassa van votar a favor de la independència el 91% dels electors que van anar a les urnes mentre que a Osor un 94% dels electors va apostar pel sí i un 4% pel no.