L'endemà de la tràgica mort d'un nen de 12 anys a la platja de Can Comes, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, es va mostrar preocupat pel succés i va fer una crida a la responsabilitat dels adults a l'hora de controlar els més petits quan aquests juguen a la platja. L'alcalde va apuntar en declaracions a l'agència ACN que "la platja serveix per divertir-se", però va advertir que cal que els adults tinguin vigilats els més menuts. Güell va puntualitzar que "a vegades el límit entre la diversió i el risc la mainada no el veu, però per això ho haurien de veure els grans". La vigilància adulta a què es refereix l'alcalde és fa més necessària encara si s'atén al fet que al llarg dels tres quilòmetres de platja no hi ha cap socorrista que vetlli per la seguretat dels banyistes.

De fet, divendres a la tarda, quan el menor suís va quedar sepultat per la cova que estava excavant en una de les dunes que forma la sorra a la platja de Can Comes, va ser un empleat de manteniment del càmping La Laguna qui va córrer a auxiliar-lo. El nen va quedar atrapat sense poder sortir del forat i quan l'empleat del ?càmping -que havia advertit l'accident en veure les cames del menor i deduir que havia quedat sepultat- va poder-lo estirar ja va ser massa tard per reanimar-lo. Mentrestant, els tres germans de la víctima -tots plegats jugaven per la platja- també van arrencar a córrer per avisar els pares. En pocs minuts els serveis d'emergència van presentar-se al lloc i van intentar reanimar el nen, però no van poder salvar-li la vida. Havia empassat molta sorra.

Una treballadora d'un dels bars que hi ha a la platja, just al costat de la duna on jugaven els nens, Isabel Fernandez, explicava ahir que en el moment dels fets hi havia molt poca gent a la platja perquè feia núvol.

Sense socorrista

La platja de Can Comes està dins el Parc Natural dels Aiguamolls. S'hi pot accedir des del càmping Laguna o bé per camins que travessen el parc. La gran part de la platja és una reserva integral on només es permet l'accés a l'estiu. El tram situat davant el càmping i al costat de la desembocadura de la Muga, però, no està dins la reserva integral.

El regidor de Governació i Seguretat Ciutadana, Julià Genovés, va manifestar que no són platges amb vigilància per als banyistes. Tot i això, Genovés alerta que, a parer seu, en tot tipus d'activitat a la sorra són els pares els que han d'estar atents a la mainada. Per la seva part, l'alcalde, Salvi Güell, va informar que els socorristes se situen des de la platja Gran d'Empuriabrava fins a la Rubina. "Aquí -en referència a Can Comes- no hi ha socorrista, però sí la policia verda que volta per totes les platges". Es refereix Güell als tres quilòmetres i mig de platges dins el Parc Natural de Cap de Creus que no està oberta tot l'any i que hi ha poca gent, diu Güell, entre altres coses perquè l'accés és molt restringit. En el cas del tram de l'accident, s'hi accedeix sobretot des del càmping.