Una de les empreses amb seu a Girona que destina la major part de la seva producció a l´exterior és Nestlé. A la tradicional fàbrica de cafè soluble s´hi va afegir a finals de 2009 la nova planta de producció de càpsules Dolce Gusto. L´èxit ha estat rotund, fins al punt que ha disparat un 263% les exportacions gironines de cafè.

Davant d´aquesta circumstància, la companyia ha decidit incrementar la capacitat productiva de la fàbrica gironina, fet que suposarà la posada en marxa de noves línies i la contractació de 70 persones més aquest any, cosa que situarà la plantilla de Dolce Gusto en 250 treballadors.

Dolce Gusto de Girona ha tancat el 2010 produint i comercialitzant 400 milions de càpsules de cafè. Sis de cada deu van a parar al mercat europeu amb exportacions.

Pel que fa a la fàbrica de cafè soluble (es comercialitza amb la marca Nescafé), la companyia va tancar l´any amb una producció a Girona d´unes 55.000 tones.

Relleu a la direcció

D´altra banda, aquesta setmana s´ha produït el relleu en la direcció de Nestlé a Girona. El gironí Jordi Frigolé, amb experiència a la companyia, substitueix Javier Aldunate, que estava en el càrrec des de principis de l´any 2004.