Joan Giraut (CiU) va ser proclamat ahir alcalde de Castell-Platja d'Aro per sisena vegada consecutiva, amb el vot del regidor del Partit Popular Peter Kosidlo, amb el qual ha signat el pacte de govern per garantir la majoria absoluta. En el ple de constitució del nou Ajuntament i l'elecció del batlle, Joan Giraut va reivindicar-se en recordar el discurs del ple de la moció de censura del setembre del 2009. Aleshores, va manifestar que no era un discurs de comiat, sinó que treballaria per tornar a governar, que havia estat deposat de manera democràtica i que lluitaria per recuperar l'alcaldia respectant el mateix sistema. I el resultat de les eleccions del maig va donar-li la raó, ja que es va distanciar dels socialistes, amb els quals havia empatat el 2007.

Giraut també va comparar aquest govern amb l'anterior que va encapçalar. Tots dos tenen de soci de govern el Partit Popular, si bé el de fa quatre anys "era un govern en minoria, feble i inestable, mentre que l'actual és fort i estable". Joan Giraut, en les darreres sis eleccions, ha estat sempre el candidat de la llista més votada i recupera l'Alcaldia després de 21 mesos a l'oposició arran de la moció de censura del PSC, Iniciativa i PP.

Aquest mandat, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha ampliat a 17 els regidors i l'oposició estarà formada pel PSC, ICV i ERC.