El grup municipal d'ICV-EUiA de Lloret reclama que l'exalcalde Xavier Crespo i el regidor de Via Pública, Josep Valls -antigament havia estat a Urbanisme- dimiteixin dels seus càrrecs. En concret, exigeixen a Crespo que deixi la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya i a Valls, les seves responsabilitats a l'Ajuntament de Lloret després que la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció es personessin a l'edifici consistorial aquest divendres i reclamessin dades de les empreses de la màfia russa. I és que segons ICV, durant els anys que va governar Crespo -del 2003 fins a 2011- s'haurien comès un "cúmul de despropòsits" de caire urbanístic.

També insten l'actual alcalde, Romà Codina, a realitzar un ple urgent per explicar a la població el que està succeint al municipi després del cop policial contra la màfia russa o si no, afegeix en un comunicat el grup municipal d'ICV-EUiA que està a l'oposició a l'Ajuntament de Lloret, que realitzi una reunió de la junta de portaveus i així s'aclareixi si hi ha algun polític o funcionari de l'Ajuntament en el punt de mira de la justícia.

Pel que fa als "despropòsits" que ICV considera que s'haurien comès durant els mandats de Xavier Crespo i amb Josep Valls com a regidor d'Urbanisme, hi hauria els relacionats amb Development Diagnostic Company (DDC). Mostra d'això, destaquen és quan es va fer l'aprovació especial de la residència esportiva -antiga plaça de braus- van votar-hi en contra perquè es beneficiava DDC, ja que el que s'estava proposant era únicament una zona comercial. I pel que fa a la bonificació de l'Impost sobre Construccions (ICIO), ICV també recorda que va engegar una campanya en contra i on es deia que "CiU i PP de Lloret perdonen impostos, 134.000 euros a una empresa, i a tu?". Aquestes són algunes de les crítiques vers el lligam amb DDC i l'Ajuntament que ha denuncait ICV al llarg dels últims anys i per això demanen que Crespo i Valls pleguin de Parlament i Ajuntament respectivament.

Millo (PP) vol explicacions

El portaveu del Partit Popular al Parlament, Enric Millo, va assegurar ahir, segons va recollir ACN, que l'Ajuntament de Lloret de Mar haurà de donar "moltes explicacions" sobre els convenis urbanístics que va signar amb Andrei Petrov, el principal detingut divendres en una operació contra el blanqueig de capital vinculat a la màfia russa. Millo va detallar que des del PPC no volen "pressuposar res" però creuen que hi ha actuacions urbanístiques de l'anterior equip de govern de Lloret -amb Xavier Crespo a l'alcaldia- "complicades d'entendre". Per això, va sostenir que caldrà estar atents per "veure fins on arriben les responsabilitats municipals" en aquest cas de màfia russa que esquitxa el consistori de Lloret.

El PPC, a més, creu que les detencions de divendres són només "el primer episodi" de desarticulació d'una trama mafiosa "molt complexa" amb ramificacions internacionals, va destacar el portaveu popular.