Aterrar al futbol professional té els seus drets, però també té les seves obligacions. La Unió?Esportiva Llagostera ha pogut gaudir durant un any d'enfrontar-se a equips històrics i de visitar camps emblemàtics, però també ha hagut de remar de valent per dur a terme la conversió del club en Societat Anònima Esportiva (SAE). Un procés que finalitzava ahir. I ho feia amb èxit. L'entitat tenia de marge fins el dia 31 d'aquest mes per reunir els 1,9 milions d'euros que el Consell Superior d'Esports (CSD)?havia fixat com a capital social necessari per esdevenir en?SAE. A l'hora de la veritat, li han sobrat tres setmanes i mitja.

«Estem molt contents», deia Isabel Tarragó, la presidenta, tot just per obrir una roda de premsa celebrada ahir a Palafrugell, en la qual s'anunciava que la conversió era un fet. En total han estat 88 els accionistes que durant les últimes setmanes han adquirit accions (cadascuna d'elles valia 231 euros) per ser propietari del Llagostera. D'aquesta vuitantena llarga, 36 en són de la localitat gironina o rodalies. Aquests sumen un 20 per cent del capital social. Però d'aquests 36 només en són 5 els que aglutinen la majoria (gairebé un 19 per cent). Els altres 31 reuneixen poc més d'un 1,70 per cent.

En el seu dia ja es va anunciar des del club que la intenció era que ningú podia tenir un paquet d'accions que superés el 10 per cent del total i que es volia que la propietat quedés ja no només el més repartida possible, sinó que restés ben a prop de casa. Els desitjos s'han complert per a Tarragó. O, si més no, a mitges. «Hem aconseguit reunir tot el capital social que se'ns reclamava des del Consell Superior d'Esports sense cap mena d'ajuda externa, amb gent de casa, que tots nosaltres coneixem. Això ens fa sentir encara més feliços. A més, estem orgullosos d'haver-ho pogut tirar endavant sense l'esforç de cap institució pública. La llàstima és que ens hauria agradat aglutinar un nombre més elevat d'accionistes, però som els que som», declarava.

La nova Societat Anònima Esportiva quedarà inscrita sota la denominació «UE Llagostera-Costa Brava SAE», aprovada en l'assamblea celebrada l'any passat.

El sisè club gironí

El Llagostera es convertia ahir en el sisè club esportiu de la demarcació de Girona que s'ha transformat en Societat Anònima. Abans dels blaugrana ho havien estat el Figueres, el Palamós i també el CB?Girona. Cap d'aquestes SAE, a dia d'avui, segueix operativa. La quarta entitat a aconseguir-ho va ser el Girona, que va tancar el procés l'any 2009, el qual és obligat en posar els dos peus en el món del futbol professional. Fa ben poc li va arribar el torn a l'Olot, que va culminar sense gaires dificultats la transformació en SAE tot i militar a la Segona Divisió B. Un procés que va ser decidit per la seva directiva i aprovat pels seus socis.