El Llagostera continua posant-se a to per encarar la segona temporada a la categoria de plata i ahir va carregar una mica més les cames davant el Barça B a Palamós. Els d'Oriol Alsina es van mostrar superiors i van tenir les millors ocasions però no van tenir l'efectivitat necessària per matar el partit. En canvi, el Barça B igualaria el gol de Juanto Ortuño i s'imposaria en el Torneig Vila de Llagostera gràcies a un major encert des del punt de penal.

Els gironins van sortir d'inici amb tres dels set fitxatges a l'onze. Chus Herrero i Escassi, formaven l'eix de la defensa, mentre que Benja acompanyava en punta d'atac Imaz. De l'actuació ahir dels centrals, va quedar clar que són una garantia a l'hora de fer la vida impossible als davanters i que amb Alcalá, Jorge García i quan es recuperi Ruymán, l'eix de la defensa és d'una qualitat que farà trencar el cap en més d'una ocasió els tècnis Alsina i Álvarez. A la primera part, les defenses es van imposar clarament a les davanteres i prova d'això és que Ratti i Ortolà es van convertir en dos espectadors de luxe davant la impossibilitat dels dos conjunts de generar ocasions de gol.

El domini en els primers 45 minuts va ser ser lleugerament favorable als gironins per la manca de profunditat i arribada feia que aquest resultés estèril. Pel que fa a les ocasions, al minut 2, Rolón va fer una centrada des del costat esquerra que Grimaldo, molt forçat, va rematar per damunt el travesser de Ratti. La primera aproximació, essent generosos, del Llagostera va ser per Imaz, però el xut del davanter llagosterenc va anar a parar als núvols. Als 18 minuts, va arribar l'únic xut entre els tres pals en una de les dues porteries. Una centrada de l'ex-Girona Benja, des de la dreta, va ser rematada per Ríos, pero el seu xut, poc contundent, el va aturar Ortolà.

A les acaballes d'una primera meitat sense història, dues ocasions dels local, una de Benja amb xut desviat per sobre el travesser i una falta picada per Pitu, que es va estavellar a la barrera , va servir per posar el punt i final. A la represa, el joc es va animar i per fi van arribar els gols. El primer, obra de Juanto Ortuño, el seu primer vestit de blaugrana. L'habitual roda de canvis va fer efecte a les files llagosterenques. Alsina va donar entrada a Pi, Emilio Sánchez, Alcalá, Dembo i Juanto i va ser precisament aquest últim l'encarregat d'obrir la llauna i animar el partit. L'ex UCAM Múrcia va aprofitar una assistència marca de la casa de Pitu, fruit d'un llançament de falta, per rematar amb el cap al fons de la porteria visitant al minut 13 de la segona meitat. El gol d'Ortuño va fer que els jugadors del filial despertessin i van començar a tocar i tocar fins a sovintejar els dominis de Ratti, cada cop amb més perill.

El pas endavant del Barça B va obtenir premi quan als 26 minuts de la segona part, el davanter camerunès Dongou va establir l'empat a un definitiu, amb un xut des de dins l'àrea que va desviar un defensa del Llagostera. Una de les últimes oportunitats que va tenir el Llagostera per evitar la tanda de penals, la va protagonitzar novament un actiu Juanto. El xut del davanter llagosterenc va ser desviat a última instància per la defensa del Barça, evitant així el 2-1.

Finalment, a la tanda de penals va acabar dictant sentència i aquesta, va ser favorable al Barça B, amb un global de 4 a 3. L'últim llançament del Llagostera el va llançar Ríos, que amb un fort xut va enviar la pilota als núvols. Instants més tard, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaría, feia entrega de la copa de campió del Trofeu Vila de Llagostera al Barça. Dilluns vinent el Llagostera torna a jugar un altre trofeu, en aquesta ocasió, serà el Vila de Palamós davant el degà (20.00).