Endollat i amb el punt de mira ben afinat. En els darrers cinc partits de Lliga no ha sortit a l'onze titular d'Oriol Alsina, però saltant des de la banqueta i a base de gols decisius demana la titularitats a crits. A més, si la Copa del Rei és una competició que serveix perquè els menys habituals es reinvindiquin i li demostrin al tècnic que s'equivoca no fent-los jugar a la Lliga, n'hi ha un que està fent suficients mèrits per fer-se un lloc a l'equip titular dels gironins en la competició domèstica. Es tracta del davanter Benja Martínez, qui s'està convertint en el revulsiu ideal i en tot un especialista en encarrilar i revolucionar el joc dels llagosterencs a base de gols clau.

Són dianes decisives, d'aquelles que serveixen per esperonar i reactivar als seus companys quan el partit es troba encallat o en una situació delicada, com va passar el passat diumenge davant el Valladolid. Els homes d'Oriol Alsina havien encaixat l'empat (1-1) per culpa d'una acció desafortunada amb un gol en pròpia porteria de Jordi Masó i calia tornar a recuperar l'avantatge perdut. Golejador per golejador. Al minut 59, el davanter Juanjo Expósito, que havia obert la llauna al primer minut, deixava el rectangle de joc i li cedia el lloc a Benja Martínez. Vint minuts després del seu ingrés, el barceloní, fitxat aquest estiu del Las Palmas, va fer el 2 a 1 amb un precís i col·locat xut des de la frontal de l'àrea que posava dempeus a la nombrosa parròquia llagosterenca que omplia la Tribuna de l'estadi Palamós-Costa Brava. La diana de Benja va acabar per desmoralitzat al conjunt de Gaizka Garitano, que pocs minuts després rebria la sentència definitva amb un tercer gol obra de Juanto Ortuño al minut 89.

Benja s'ha convertit en el màxim golejador del Llagostera si sumem totes les competicions: el davanter ha celebrat dos gols a la Lliga i dos a la Copa. A banda de la importància de la diana aconseguida el passat diumenge contra el Valladolid, ja s'havia estrenat en la competició domèstica, un dels seus gols va servir per contribuir a una de les altres brillants victòries d'aquest curs a Palamós. Va ser en l'estrena de la nova gespa, davant l'Elx. Benja va tancar la golejada davant els il·licitants (4-1);?tot, una tarda en la que va entrar al minut 80.

L'aparador de la Copa

El primer gol de Benja Martínez amb la samarreta blaugrana el recordarà per sempre més. Va ser a la Copa del Rei, on els d'Oriol Alsina ja han eliminat a l'Albacete (2-1) i al Saragossa (1-2). En els dos enfrontaments, la participació de Benja ha resultat decisiva i no s'entendria una classificació pels setzens de final sense el concurs del davanter vallesà. En la primera eliminatòria i quan el partit amb l'Albacete semblava encaminar-se cap a la tanda de penals (1-1), novament Benja, que tampoc havia saltat en l'onze titular, es va convertir en el gran heroi dels gironins. Mosquito, que havia fet l'1 a 0, li va cedir el lloc i al minut 103 de la prórroga va fer el definitiu 2 a 1.

Aquest gol li va valer la titularitat a la següent jornada de Lliga al Carlos Belmonte d'Albacete però la derrota per la mínima (1-0) el va retornar a la banqueta en els següents cinc partits. La setmana passada, a la Romareda i novament a la Copa, va ser titular i quan l'equip perdia per 1 gol a 0, un veloç contracop conduït per ell mateix el va finiquitar amb un potent xut que va sorprendre a Manu Herrera. Benja, com va passar el passat diumenge davant el Valladolid, col·locava a l'estadi aragonès la primera pedra fent l'empat a un perquè més tard un xut de Ríos Reina acabés donant la classificació als gironins.

Després de la gran victòria amb el Valladolid, Benja Martínez, va valorar la importància «de no deixar escapar els punts de Palamós» tot i admetre a tall d'autocrítica que «cal millorar en molts aspectes del joc». El màxim golejador entre Lliga i Copa de l'equip, creu que el seu gol «sí que va servir com a revulsiu». El davanter assegurva també que «per a aquells jugadors que sortim de la banqueta són oportunitats i minuts que hem d'aprofitar per ajudar a l'equip i sumar opcions de ser titulars». El fet d'haver sortit de les posicions de descens i enfilar-se fins a la quinzena plaça, per Benja, no té importància perquè «la distància entre els que tenim a baix és mínima, ara la classificació és del tot anecdòtica perquè si perdem dissabte a Alcorcón ens hi podem tornar a posar». L'immediat repte de Benja i els seus companys «passa per ser més regulars i sumar punts a domicili». Fins al moment, els homes d'Alsina i Álvarez han perdut tres partits a fora: Lugo, Albacete i Mallorca (tots tres per 1-0) i han empatat a Montilivi.