El Llagostera compta, aquesta temporada, amb una llarga nòmina de davanters. D'entre tots els que han gaudit minuts en alguna o altra competició, només hi ha dos d'ells que encara no s'han estrenat com a golejadors. Es tracta de David Querol i Rafa Fernández Martínez 'Chumbi'. Tots dos tenen un grap repte per davant que intentaran superar aquesta propera jornada, al camp del Bilbao Athletic, on la victòria s'ha convertit en una veritable necessitat per als blaugrana.

La temporada passada, l'únic atacant amb el punt de mira afinat un cop passades les primeres onze jornades del campionat va ser Sergio León, ara a l'Elx, que acumulava dues dianes. En la segona temporada a la categoria d'argent de manera consecutiva i amb els mateixos partits, són una bona colla els davanters del conjunt blaugrana que fins ara han vist porteria:?Juanjo (2), Giva (2), Benja (2 a la Lliga i 2 a la Copa), Jesús Imaz (3), Juanto (3) i Mosquito (1 a la Copa del Rei).

La manca d'encert en els últims metres, el millor estat de forma d'altres companys que ocupen la mateixa posició o les inoportunes lesions han evitat l'estrena tant de Querol com de Chumbi. El primer d'ells es va convertir en una peça fixa en els esquemes d'Oriol Alsina en les 6 primeres jornades de Lliga, però coincidint amb el derbi disputat a Montilivi, quan va ser substituït per un Juanto Ortuño que acabaria veient porteria aquell dia, se li va acabar la ratxa. Una de les darreres aparicions de Querol va ser en l'últim desplaçament, quan va jugar la segona meitat del dolorós 6-1 a Alcorcón. L'altre davanter que no ha celebrat cap gol amb la samarreta blaugrana és Chumbi. L'ex de l'Albacete va disputar els últims minuts del duel amb el Ponferradina d'aquest últim dissabte, però com la resta dels seus companys no va poder evitar la derrota (0-1). El d'Águilas va començar la temporada a l'equip titular. Aquest va ser el seu rol en els tres primers partits, i quan va arribar el doble enfrontament amb el seu anterior equip (a la Lliga i a la Copa), una inoportuna lesió el va apartar de l'onze. En els darreres 8 jornades de Lliga, ha aparegut en comptagotes.

Passat l'última desfeta, Chumbi considera que el resultat amb els del Bierzo «no va ser positiu» però sí que ho va ser «la imatge» dels llagosterencs. «Era important millorar-la després del desastre d'Alcorcón» i es va aconseguir, a tenir del murcià, gràcies a la «seriositat» dels blaugrana, que van crear «moltes ocasions de gol, vam fer un bon futbol i malgrat estar contents de la millora el cert és que ja acumulem dues derrotes seguides». Segons l'atacant, el fet d'ocupar zona de descens no fa minvar la moral del vestidor. «No estem amb el cap cot. Ni molt menys. Estem plenament confiats que podem anar a guanyar a San Mamés».

Amb 11 jornades al sarró, valora també l'inici del seu equip explicant que «la diferència en aquesta categoria és mínima i els petits detalls són els que acaben decidint els partits. El que ens cal és estar encertats. Vam generar moltes ocasions contra el Ponferradina. La diferència és que amb Elx i Valladolid vam estar encertats i vam fer molts gols. L'altre dia, no».

La irregularitat del Llagostera i la dificultat d'enllaçar dos marcadors positius fa que els d'Alsina ocupin la vintena posició a la taula. Una situació gens agradable per la vista, però que no és sinònim d'angoixa ni de preocupació per als jugadors. «No ho estem perquè sabem que aquesta és la nostra lluita. Som l'equip més humil de la Segona Divisió A. Intentarem sortir d'allà baix el més ràpidament possible. L'objectiu és la permanència i si bé a ningú li agrada veure's en descens, creiem també que estar-hi ara és del tot simbòlic».

Una posició per sota i amb un punt menys hi ha el Bilbao Athletic (21è amb 9 punts), proper rival del Llagostera aquest proper dilluns. Chumbi està convençut que ja toca canviar la dinàmica a fora, on l'equip encara no hi ha guanyat. «Estem sumant punts a casa i si abans l'assignatura pendent era només guanyar a domicili, ara ha augmentat perquè venim de perdre a Palamós. Nosaltres estem amb confiança de fer un bon partit».

Eloy Gila, també inèdit

El tercer davanter de la plantilla que tampoc ha vist porteria és Eloy Gila. El del vallesà és un cas a part. No s'ha estrenat com a golejador, però si no ho ha fet és perquè encara no ha jugat ni un sol minut per culpa d'una lesió a la clavícula que es va produir en el primer amistós de la pretemporada davant l'Hospitalet. Gila, això sí, encara el procés final de la seva recuperació i ja s'entrena amb els seus companys, encara que li falta ritme al no haver acumulat minuts de competició. Situació semblant és la del porter René Román, fora de combat des de fa dos mesos i que podria reaparèixer ben aviat. L'altre lesionat de la primera plantilla, el central Ruymán Hernández, continua treballant al marge per acabar de fer net de la greu lesió al genoll que va produir-se al mes de maig. El defensa canari ja fa un parell de setmanes ben bones que pot córrer al damunt de la gespa, però continua al seu ritme. S'espera que a finals de mes o al desembre ja pugui reaparèixer.

Amistós amb el filial

Tant Chumbi com Eloy Gila es van poder treure ahir una petita espina al marcar en la golejada del Llagostera contra el filial blaugrana, en un partidet d'entrenament. El resultat final va ser de 6-0. Chumbi va anotar un hat-trick i també van veure porteria el propi Gila, Jordi Felpeto (de penal) i Dembo.