Acostumats a jugar finals des de fa unes quantes setmanes, el Llagostera se la tornarà a jugar a Palamós dissabte contra el Bilbao Athletic. A diferència del que va passar a Ponferrada, on la derrota 1-0 va fer menys mal del que es pensava perquè els resultats van acompanyar, el duel contra l'equip basc torna a ser a vida o mort. El Llagostera, per enèssim cop, té prohibit fallar contra el filial basc, cuer de la categoria i que és a només un punt dels gironins a la classificació. La victòria del Bilbao Athletic contra l'Oviedo dilluns (2-1) ha donat vida i esperança als bascos, que somien a donar la sorpresa a Palamós. Des del vestidor gironí, tanmateix, Oriol Alsina té clar que de Palamós no en pot volar cap punt més i que el filial ha de fer la mateixa fi que Mallorca (3-0) i Alcorcón (4-0) per seguir vius. Pel partit, els bascos tindran la baixa de Saborit per sanció.

En aquest sentit, l'estadística històrica contra els filials està del costat del Llagostera, que acostuma a obtenir resultats positius contra aquest tipus d'equips. El Bilbao Athletic serà tot just el segon filial que visitarà el camp del Llagostera a Segona A després que el curs passat el Barça B hi caigués per 1-0 arran d'un autogol del porter Suárez després d'un servei de banda de De los Reyes. Les victòries són la tònica general en els enfrontaments com a local del Llagostera contra els equips «B». El triomf ha estat el desenllaç més repetit sempre que els llagosterencs s'han enfrontat a un filial els darrers anys. Així, dels 17 partits contra contra segons equips, el Llagostera n'ha guanyat 14, empatat un i perdut tan sols dos. És a dir, el conjunt gironí té la mida presa a aquest tipus de conjunts. Ara bé, cal tenir en compte que aquesta estadística és de partits que els blaugrana van jugar al Municipal.

Durant els darrers sis anys, el Llagostera s'ha enfrontat a 9 filials diferents en 17 ocasions. En tots aquets partits tan sols el Mallorca B i el Llevant B la temporada 2012-13 van aconseguir doblegar els gironins al Municipal. La resta de partits, el conjunt d'Alsina els compta per victòries tret d'un 0-0 contra l'Espanyol B a Tercera (10-11). La víctima preferida dels blaugrana és el Mestalla, a qui han derrotat en tres ocasions (4-2, 3-0 i 3-1) sempre a Segona B. Dues victòries ha aconseguit el Llagostera contra el Vila-real B (2-0 i 1-0), les mateixes que contra l'Espanyol B (3-2 i 1-0) els cursos 13-14 i 12-13 a Segona B. En canvi, al Saragossa B, Llevant B, Elx Il·licità i Mallorca B, els gironins tan sols els han pogut doblegar un cop. De les dues úniques derrotes contra filials, una va ser davant el Mallorca B (0-1) en la penúltima jornada de la temporada 12-13 en què el Llagostera ja no s'hi jugava res i els balears la salvació. Aquell mateix curs, Alfredo Ortuño va donar el triomf al Llevant B al Municipal (0-1).

Invitacions a les botigues

D'altra banda, el club repeteix per dissabte la campanya per als aficionats, que poden demanar invitacions als establiments on hi hagi un cartell del partit que seran bescanviades per entrades el mateix dia de partit a taquilles.