Llagostera vivia ahir el darrer dia de la Festa Major. I va celebrar-lo amb una notícia d'impacte: la fusió del club de futbol del poble amb el Palamós, fet que representarà la desaparició de l'entitat blaugrana com a tal. L'alcalde, Fermí Santamaria, es mostrava «preocupat» pel futur del futbol base i també lamentava que el nou club deixi de banda el nom del poble on havia nascut l'equip que ara lluita per mantenir-se a Segona A.

«La presidenta em va informar dilluns de la seva decisió de fusionar-se amb el Palamós. Nosaltres en parlarem en la pròxima reunió del govern. Entenc que les pretensions i ambicions que tenen van molt més enllà de Llagostera, però ens preocupa veure què passar amb el futbol base i quin paper tindrà el nostre municipi». En aquest sentit va explicar que l'Ajuntament inverteix entre 70.000 i 80.000 euros anuals pel manteniment del camp Municipal, una xifra que ja va insinuar que no pensava posar en cas que els equips que vulguin usar aquesta instal·lació no s'anomenin Llagostera, tal com passarà.

L'Ajuntament de Palamós també es va pronunciar mitjançant un comunicat, hores abans que els dos clubs confirmessin l'entesa. Ho va fer per reclamar als impulsors de la fusió que l'entitat resultant mantingui la denominació del degà i els seus colors oficials, com així es va acabar confirmant.

L'escrit reiterava que l'Ajuntament «ha demanat que si finalment es fa efectiva la fusió, l'acord final compti també amb tot el futbol base local, que es garanteixi que qualsevol infant de Llagostera pugui jugar i entrenar-se al municipi, que la possible fusió no sigui motiu per a l'augment de quotes al futbol base».