El Llagostera té un peu i mig, per no dir tots dos, a Segona B, però fins que les matemàtiques no ho certifiquin els jugadors d'Oriol Alsina competiran amb dignitat i professionalitat fins a l'últim segon de l'últim partit. En tota la temporada els blaugrana han estat incapaços d'aconseguir una victòria a domicili (4 empats i 16 derrotes) i aquest vespre (20.00 hores) tindran una darrera oportunitat a Butarque davant un Leganés que no li posarà gens fàcils les coses als del Gironès perquè els madrilenys tenen el sucós repte d'ascendir per la via ràpida.

L'empat no li serveix absolutament per a res si es vol arribar amb vida a l'última jornada. En tot cas, una primera victòria llagosterenca a domicili tampoc és garantia de res perquè un empat del Ponferradina o el Mallorca enviaria matemàticament els d'Alsina a Segona B. Immediatament després del pal que va suposar l'empat a zero contra l'Almeria, la reacció d'Oriol Alsina i els seus jugadors va ser que només un miracle podia evitar el descens, però en la compareixença de premsa del tècnic maresmenc abans de marxar cap a Leganés, el discurs va variar un xic, sense perdre de vista que la permanència més que un objectiu és una utopia.

L'entrenador del Llagostera va explicar que "l'altre dia vam acabar molt tocats, però, ara ja estem mentalitzats pel partit contra el Leganés". Ho veu realment difícil, però no impossible: "En el futbol passen fets inexplicables i tot i saber que és molt complicat, nosaltres hem de guanyar els dos partits que queden i després esperar els resultats dels rivals".

Els del Gironès arriben a Butarque "en el millor moment de la temporada amb quatre partits sense perdre, dues victòries i dos empats i sense rebre gols", la llàstima de tot plegat és que no depenen d'ells mateixos i les combinacions que es puguin produir en aquesta penúltima jornada no els beneficien gens ni mica. Oriol Alsina, però, vol veure el got mig ple: "Si ho analitzem bé, no són tantes caramboles perquè el Còrdova pot guanyar al camp del Mallorca i la Ponferradina perdre a Tenerife", va dir el maresmenc, abans de deixar anar la dita "mentre hi ha vida, hi ha esperança".

El també director esportiu dels llagosterencs tampoc no va voler fer un drama si el seu equip certifica el descens a Segona B perquè "nosaltres ens tornarem a aixecar i si baixem la nostra mentalitat serà la de lluitar per tornar a pujar", va dir Alsina, afegint que passi el que passi avui "estaré molt orgullós dels meus jugadors perquè s'hi han deixat la vida tot l'any i ho seguiran fent aquests últims deu dies que queden".

Si el Llagostera no aconsegueix a la 21a oportunitat vèncer lluny de la Costa Brava, els d'Oriol Alsina tindran el trist honor de no haver estat capaços de guanyar a fora en tota una temporada. L'última victòria fora va ser a Valladolid (2-4) i d'això ja en fa gairebé un any: el diumenge 7 de juny del 2015.

Amb Nando Quesada, lesionat, Escassi, sancionat, més el dubte de Samu de los Reyes, els gironins intentaran esguerrar la festa amb mosaic inclòs dels madrilenys. De fet Butarque serà ple a vessar, ja que el rètol d'entrades esgotades es va penjar divendres passat i, abans del partit, es cantarà l'himne dels madrilenys a cappella.