La neu ha arribat a les muntanyes del Pirineu gironí i sembla que ha arribat amb ganes de quedar-s'hi a passar l'hivern. La baixada de temperatures que va portar el tram final del mes d'octubre va venir acompanyada d'una blanca empolsinada dels pics d'alçada superior als 1.500 metres i les estacions d'esquí del Ripollès i la Cerdanya es freguen les mans davant la que pot ser una de les millors temporades dels darrers temps. Vallter 2000, Vall de Núria, La Molina i La Masella enllesteixen els preparatius per obrir portes com més aviat millor. Si el temps no ho espatlla, l'últim cap de setmana de novembre (dies 29 i 30) donaran el tret de sortida a la temporada 2008-2009.

A hores d'ara ja hi ha acumulats gruixos de més de mig metre en les cotes de més altitud. Malgrat que les previsions parlaven de nevades abundants per aquest passat cap de setmana i, en realitat, van quedar en gairebé no res, Vallter, per exemple, acumula ja 60 centímetres de neu fresca en la cota 2.500 metres i a peu de pistes s'està formant una bona capa de neu base amb un gruix que ronda els 20 centímetres. Més minses han estat les nevades a l'altra estació ripollesa, Vall de Núria, però a les vessants de les muntanyes que encerclen el santuari hi han començat a aparèixer les primeres clapes blanques per trencar amb el monòton verd de l'herba.

A la Cerdanya, les estacions de La Masella i La Molina, també han vist com quallava amb força la primera neu de la temporada. Al punt de més alçada de les estacions ja s'hi compten gruixos d'entre 60 i 70 centímetres i en les cotes més altes de la zona (Tosa, el Cadí i el Moixeró) ja hi ha actualment gairebé un metre de neu.

La clau per mantenir la bona salut de les pistes és que en els propers dies el temps no canviï de manera radical. Els tècnics de les estacions han fet treballar les màquines trepitjaneu a tot drap per compactar la neu que reposa sobre la superfície de les pistes i evitar, en la mesura del possible, que els flocs caiguts fins al moment s'evaporin per una pujada de les temperatures o en cas de fortes ventades.

A banda de la neu que ha caigut de manera natural, les baixes temperatures (entorn els zero graus) i els elevats índexs d'humitat han permès posar en marxa els canons de neu artificial. Si l'òptima situació actual no es malmet en els propers dies, abans no s'acabi el mes de novembre Vallter, Núria, La Molina i La Masella hauran encetat la temporada.

En aquest sentit, l'estació de Vallter és de les que més canvis i novetats presenta de cara a l'hivern que ve. A banda d'una millora general de totes les instal·lacions (eixamplament i millora dels accesos tant a pistes com a remuntadors) un snowpark amb salts i baranes pels surfistes és una de les propostes més innovadores de la instal·lació.

A La Molina s'hi viurà un dels plats forts de l'any per als apassionats dels esports d'hivern ja que l'estació acollirà una prova de la Copa del Món d'esquí femení. Les millors especialistes del circuit participaran, el 13 i 14 de desembre, en les competicions d'eslàlom i gegant.

La Masella tractarà d'optimitzar l'espectacular snowpark (dos calaixos, dos baranes i dos salts) que va instal·lar l'any passat i portar així a l'estació -una estació eminentment per esquiadors- cada vegada més practicants de l'snowboard. El forfet d'adult tindrà un cost de 38 euros.

L'estació de Vall de Núria té tancat aquests dies per posar a punt tota la instal·lació i poder acollir així els primers esquiadors.