L'Espai d'Art Espelt acull una nova edició de les Cites ambÉ en les quals, al llarg de diferents sessions, han intervingut destacats personatges del món de la cultura, la gastronomia i el món del vi. En aquesta ocasió, arriba el torn del reconegut cuiner Sergi Arola, que acostarà les seves vivències i experiències en el món de la cuina. Una cuina que va iniciar a la adolescència, cuinant per a la seva família, fins a l'actualitat en què dirigeix o es responsabilitza d'establiments restauradors tant de l'Estat com de fora.

A 2/4 de 9 del vespre i a 2/4 d'11 de la nit, en el Cinema Truffaut, es projecta el film Lady Chatterley, de Pascale Ferran, dins el cicle Pantalla eròtica de la Filmoteca. La pel·lícula se centra en la figura de Constance, que té 23 anys quan es casa amb Clifford Chatterley, un elegant tinent de l'armada Britànica. Abandonant-se a si mateixa, trista i indiferent, Lady Chatterley es refugia en el guardaboscos de la zona, cosa que suposarà el despertar a la sensualitat de la noia.

La figura de Jaume Vicens Vives (1910-1960), com a historiador gironí, és el centre de la taula rodona que se celebra a l'Institut Vicens Vives de Girona avui a les quatre de la tarda, amb la participació de la catedràtica en filologia clàssica Dolors Condom, el cronista de la ciutat, Enric Mirambell, i el conseller Joaquim Nadal. L'acte està inclòs en la programació de l'Any Vicens Vives.

En el marc del Black Music Festival, el Museu del Cinema projecta Feeling Like Going Home, de Martin Scorsese. En aquesta pel·lícula documental, Scorsesse s'encamina des de les ribes del riu Níger a Mali, a les plantacions de cotó i bars del delta del Mississipi per rastrejar els orígens del Blues a una lírica combinació de gravacions originals de gent com Taj Mahal, Corey Harris, Ali Farka Tource o Salif Keita.

També en el BMF, l'endemà, el dia 17, Los Fabulosos Texastones actuen en El Cercle. Es tracta d'una banda de blues de Texas que es va establir a Girona, amb un repertori de cançons que van des del rhythm and blues al tex-mex, amb un so únic i una posada en escena molt especial.

Joanjo Bosk era, fins fa poc temps, un dels cantants més destacats del panorama del hard rock a Catalunya. Amb el seu debut en solitari, l'any 2007, ja va donar mostres d'una gran versatilitat que es confirma ara amb l'aparició d'En el temple del vent. Un àlbum, amb sonoritats properes a la cançó i al rock acústic, que posa música a una selecció de textos de poetes empordanesos o estretament vinculats a la terra de la tramuntana (Anglada, Pla o Palau i Fabre).

Dos anys després de la imponent interpretació de la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach, el Cor de Nens de Windsbach torna a l'Auditori de Girona per enfrontar-se amb una de les obres cabdals de la música sacra: el Rèquiem de Mozart.