de dijous a diumenge 12, 13, 14 i 15 de febrer

Festes i tradicions Dijous llarder i carnestoltes

09.02.2015 | 00:00
Festes i tradicions Dijous llarder i carnestoltes

La major part dels municipis gironins celebra una setmana farcida de disbauxa, rues i disfresses

Amb el Dijous llarder, la botifarra d'ou, la truita de botifarra i la coca de llardons es donarà el tret de sortida oficial a les festes de Carnestoltes. Malgrat que aquestes festes ja tenen poc o res a veure amb els seus orígens, ja que es trobava lligada històricament a l'arribada de la Quaresma, es continua celebrant. Antigament, durant la Quaresma estava prohibit menjar carn, un producte que en aquella època es considerava un luxe. Per això, just abans que comencessin set setmanes d'abstinència i dejuni, el poble es deixava endur per la festa de la carn, el que representava la disbauxa total i el culte a tot allò que, segons les estrictes normes religioses, comportava pecat. Avui en dia, les festes de Carnestoltes s'han erigit en tot un fenomen popular que es troba especialment arrelat a tots els municipis de la Costa Brava. En el transcurs del cap de setmana, entre dijous i diumenge, i si el temps ho permet, molts pobles celebraran les seves rues de disfresses per carrers i places, així com balls, música en directe i elecció de rei i reina del Carnestoltes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema