El Programa de Termalisme de l'Imserso, l'Institut de Gent Gran i Serveis Socials, comptarà per a la temporada 2018 amb 208.500 places, les mateixes que fa un any, repartides en els més de cent balnearis participants, amb l'objectiu que els grans puguin gaudir d'unes vacances de salut i relaxació i contribuir també a la desestacionalització del sector.

Els torns del programa, que compliran 29 anys el proper any, tindran una durada de 12 o 10 dies (onze o nou pernoctacions) en règim de pensió completa. Els primers van arrencar al febrer i els últims finalitzaran al desembre de 2018, segons recull el calendari establert per l'organisme en la convocatòria.

L'Imserso contribueix al finançament del cost de les places amb una aportació econòmica mitjana per plaça de 171,92 euros lleugerament superior a l'any passat, oscil·lant l'import entre 128,70 euros i 214,50 euros, en funció del tipus de torn i el mes del seu desenvolupament. Una aportació que es farà efectiva per l'organisme dependent de Sanitat a l'establiment termal.

Serveis inclosos

Els serveis inclosos en el Programa de Termalisme de l'Imserso, que va néixer el 1989 amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de la gent gran, són allotjament i manutenció en règim de pensió completa i en habitacions dobles d'ús compartit, així com una pòlissa col·lectiva d'assegurança turística. Els tractaments termals bàsics comprenen el reconeixement mèdic en ingressar al balneari per prescriure el tractament adequat a cada persona; el tractament termal bàsic i el seguiment mèdic del tractament.

Poden optar a una plaça pensionistes per jubilació o incapacitat; pensionistes per viduïtat a majors de 55 anys; aquells majors de 60 anys que siguin perceptors de préstecs per desocupació i tots aquells majors de 65 anys que no estiguin jubilats. També les persones de nacionalitat espanyola que resideixin a l'estranger, sempre que percebin una pensió de la Seguretat Social.

El primer termini per a gaudir d'una estada del febrer a l'agost ja està tancat, però els interessats poden inscriure's al segon torn de setembre a desembre. Els interessats a sol·licitar plaça han d'emplenar la sol·licitud a la Direcció General de l'Imserso, en qualsevol dels seus centres territorials o als òrgans que designin les diferents comunitats autònomes. També pot realitzar-se per Internet a través de la seu electrònica de l'Imserso. Les inscripcions finalitzaran l'11 de maig.

Més de 100 balnearis

Els balnearis que participen en el programa es reparteixen en tretze de les 17 comunitats autònomes i en 103 establiments termals dels 117 balnearis oberts al públic a Espanya, fet que suposa la participació en gairebé el 90,5% dels declarats d'utilitat pública. Els balnearis participants es reparteixen concretament entre Galícia (19), Catalunya (13), Extremadura (11), Andalusia (11), Aragó (9), Castella-la Manxa (8), Comunitat Valenciana (7), Castella i Lleó ( 6), Cantàbria (6), la Rioja (4) i País Basc, Navarra i Múrcia amb tres en cada cas.