Fira Medieval i Fantàstica Aloja a Banyoles

Tot el cap de setmana

Banyoles celebrarà del 12 al 14 d'octubre la 10a edició de la Fira Medieval i Fantàstica Aloja, que tornarà a portar un any més la ciutat al seu passat medieval. La fira se celebrarà durant tot el cap de setmana i, entre altres novetats, inclourà per primera vegada una Cercavila de Foc i la representació de l'espectacle El setge de Sant Joan d'Acre.

Girocòmic

Carpes exteriors de Fira de Girona - De divendres a diumenge

Carlos Pacheco, Ana Oncina, Salva Espín, Flavita Banana, KAP, Ferreres, David Benzal, Renato Roldán, Niko o Cels Piñol són alguns dels autors destacats que desfilaran, fins diumenge, pel recinte situat a La Devesa de Girona, en el marc de la tercera edició del Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l'entreteniment. En aquesta ocasió, ha augmentat el nombre d'expositors, que ocuparan una superfície de 6.000 metres quadrats. Entre ells hi haurà escoles, botigues, llibreries, editorials, gimnasos, establiments especialitzats i associacions. Com a novetat destacada, en aquesta nova edició de la fira, els assitents podran gaudir d'una nova zona de restauració dedicada a la gastronomia oriental i una aula del te. Durant el Girocòmic es faran una vintena de conferències, més de 25 autors signaran exemplars, quinze tallers i una vintena d´actuacions.

Fira Medieval de Tossa de Mar

Diversos espais del centre de Tossa. De divendres a diumenge

Al llarg del cap de setmana, al centre del poble, celebració de la Fira Medieval de Tossa de Mar. El programa d´enguany inclou un mercat medieval, demostració de lluita, falconeria, dansa, foc, vida al campament, escola de cavallers, faquirisme, espectacles de màgia, contes medievals, gastronomia i altres activitats.

Fira Playmobil i Lego a Figueres

Casino Menestral - De divendres a diumenge - De 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Playmobil i Lego, dues marques que han marcat a diverses generacions des de fa molts anys, arriben aquest cap de setmana a Figueres, en el marc de la seva fira Playmobil i Lego. Una cita oberta a petits i grans, que compta amb exposició de diorames, fira de col·leccionisme, concursos i activitats per la mainada.

Fira de la cervesa artesana a Roses

Illa d´Ítaca (davant dels cinemes de Roses). De divendres a diumenge

Roses celebra aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment amb ànim de consolidar-se i que aposta per oferir una àmplia carta de cerveses de fabricació artesana, oferint als visitants activitats paral·leles com la gastronomia o la música en directe per a tots els públics.

Fira del Bolet a Llagostera

Nucli antic - Diumenge 14 tot el dia

Llagostera viurà aquesta diumenge una nova edició de la seva tradicional fira del bolet. El nucli antic es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions, exposicions i gastronomia boletaire. Un centenar de parades, 13 de les quals de bolets, oferiran productes i degustacions pels carrers i places del nucli antic.

Una nova «Traviata» a Girona

Sala Montsalvatge de l´Auditori de Girona - Diumenge 19 h

Aquest diumenge arriba a Girona, una aplaudida revisió de la popular òpera de Verdi que esborra les fronteres i convencions entre músics, cantants i actors. Benjamin Lazar ha reconstruït l´òpera original per crear un retrat íntim i sense filtres romàntics d´un personatge escandalós pel seu esperit llibertari.