23 de novembre de 2018
23.11.2018
Diari de Girona
CINEMA · ESTRENES

SuperLópez Begins

Javier Ruiz Caldera porta al cinma les aventures del desastrós superheroi creat per Jan

23.11.2018 | 10:33
SuperLópez Begins
SuperLópez Begins

Ara que el cinema de superherois viu un dels seus millors moments de forma, era lògic que tard o d'hora tinguéssim una adaptació de Superlópez, l'impagable i paròdic còmic de Jan. La pel·lícula arriba amb tota una garantia: el director Javier Ruiz Caldera, autor de comèdies tan recomanables com Promoción fantasma, Tres bodas de más o Anacleto.

Per a qui no el conegui, Superlópez és, en essència, Superman amb bigoti i una preocupant tendència al desastre. Arriba a la Terra provinent del planeta Chitón, i aviat demostra tenir unes habilitats especials que, lluny de convertir-lo en un ésser excepcional, el porten a provocar el caos per allà on passa. Un cop entrat a la vida adulta es presenta el veritable debat: convertir-se en el superheroi que el món necessita o bé centrar-se més en una vida personal poc lluïda que orbita al voltant de Luisa, un antic amor d'adolescència.

Partint d'un guió de Borja Cobeaga, Ruiz Caldera planteja Superlópez com el típic relat iniciàtic que es riu de totes i cadascuna de les convencions del cinema de superherois, però al mateix temps treballa (i molt) l'aspecte tècnic. Així, tenim una bona dosi d'efectes visuals ben integrats a la història i també una sàtira sobre el gènere i els seus absurds.

Tan de bo funcioni, perquè algun dia estaria bé una adaptació com Déu mana del còmic de Jan sobre el Supergrupo, la seva particular visió de Los Vengadores i la Lliga de la Justícia.

El repartiment està encapçalat per Dani Rovira, Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc, Gracia Olayo, Nao Albet, Gonzalo de Castro i Josep Maria Alejandre.


LA FITXA
Producció: Espanya. 2018
Direcció: Javier Ruiz Caldera
Intèrprets: Dani Rovira, Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc, Gracia Olayo, Nao Albet, Gonzalo de Castro, Marc Rodríguez, Carlos Zabala, Josep Maria Alejandre

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook