L'Associació d'Empresaris, Comerciants i Usuaris (Adecu) d'Empuriabrava està preparant una recollida de signatures i actes de protesta contra la zona blava que es va posar en marxa l'any passat i que s'espera repetir aquest estiu, tot i que amb una rebaixa d'horaris i més bonificacions. L'Associació qualifica de "ridículs" els canvis i per això no tenen intenció de retirar el contenciós que van presentar, tal com els demana l'Ajuntament.

"A pesar que hi ha prou proves de com va funcionar l'any passat, que va ser un desastre, que va ser una zona blava absolutament dissuasiva, hi tornen", va criticar el president d'Adecu, Albert Mallol. L'Associació diu haver fet un parell d'intents de negociar amb l'Ajuntament que per atendre les seves peticions els demana que retirin el contenciós que van interposar. Al darrer ple, l'alcalde, Xavier Sanllehí, tal com va informar Diari de Girona, va informar d'alguns dels canvis en el conveni amb la concessionària per millorar la zona blava. Més sistemes de bonificacion i rebaixa horària, per exemple gratuïtat de dues a quatre de la tarda a Empuriabrava, són alguns dels canvis. Les noves condicions s'han d'aprovar encara per ple.

Per Adecu, "el que han fet és absolutament ridícul, no hi estem d'acord i és totalment insuficient", ha manifestat Mallol. Per això estan decidits a continuar la pressió per aturar la implantació de la zona blava o en el supòsit que no es pugui, que es tingui en compte una proposta que presentaran properament, de mínims. És l'única ?manera que acceptin la zona blava i retirin el contenciós, ha dit Mallol.

De moment, han anunciat que han començat una recollida de signatures i estan plantejant possibles protestes per Setmana Santa. A més, fan una crida al partit de la Udem, al govern amb Sanllehí, perquè doni suport a Empuriabrava.