El candidat d'ERC a Figueres, Albert Testart, proposa la creació d'un viver d'empreses al Centre de Formació del Firal, quan s'executi la segona fase del projecte. El cap de llista de la formació assegura que atraure talent empresarial ha de ser una prioritat i que això serviria per "estimular l'activitat laboral". D'altra banda, critica la voluntat de comprar el polèmic local buit del carrer Sant Pau.

Testart diu que la creació d'aquest espai per a empreses és necessari i recorda que molts municipis de l'entorn de la ciutat ja en tenen. "Per què, a Figueres, hem de renunciar-hi?", es pregunta el líder d'Esquerra. A banda d'això, el candidat titlla de "despropòsit" comprar el local de l'antic bingo del Sant Pau, tal i com propos l'equip de Govern de CiU amb una inversió de 200.000 euros. "Si algun dia el volem fer servir per alguna cosa de profit, només per posar el local en condicions, haurem d'invertir-hi centenars de milers d'euros. En comptes de gastar diners en locals que no ens porten cap rendiment, hem d'invertir en les persones", insisteix.

En aquest sentit, Testart recorda que "des del 2010, els figuerencs han pagat un lloguer mensual de 6.000 euros per aquest local que, fins a dia d'avui, no ha tingut cap utilitat.