Castelló d'Empúries aturarà els treballs de millora del passeig d'Empuriabrava a mitjans de mes per no interferir a la temporada turística i es reprendran passat l'estiu. El conjunt de treballs han de suposar una transformació de l'espai. S'han instal.lat equipaments de platja esportius, jocs infantils i renovat alguns serveis, a banda d'instal·lar enllumenat. L'Ajuntament hi invertirà per fases 3,2 milions d'euros.

Antics paviments obsolets o edificacions com les dutxes són alguns dels elements que ja han desaparegut del passeig d'Empuriabrava després de tres dècades. L'Ajuntament ha començat per a invertir-hi seguint un projecte de reforma integral. Fa només dos mesos que van rebre la concessió i s'ha optat per treballs que permetin millorar la imatge per aquest estiu encara que no es pugui abordar la totalitat del projecte.

El regidor d'Urbanisme, Savi Canet, va informar al darrer ple que està previst aturar els treballs fins a la tardor per no entorpir la temporada turística, però que es continua treballant. A l'enderroc d'alguns elements s'hi ha sumat la col·locació d'instal·lacions esportives diverses (camps de volei, futbol platja, pista poliesportiva, petanca..) dutxes, passeres i nous jocs infantils. També s'ha començat a instal.lar la il·luminació. Serà la primera vegada que l'espai públic disposi de lluminària, una de les principals mancances. De moment hi haurà 65 nous punts de llum d'un projecte més ambiciós que suposarà una inversió de 427.968,19 euros. Totes les intervencions que es portin a terme seguiran el projecte que es va entregar a la Generalitat en la petició de la concessió. S'actuarà en 7.000 metres quadrats i dos quilòmetres de llargada en un termini d'uns tres anys.

Castelló afrontarà el primer estiu amb la concessió del passeig després de 30 anys en mans privades. Se'ls va atorgar el 4 de març després de mesos de gestions per poder treure rendiment a un espai a primera línia de mar que des de 1967 pràcticament no s'ha renovat.

L'Ajuntament començarà a percebre per la gestió dels locals que aquest estiu encara estaran de forma provisional als locals que ocupen. De cara a la propera temporada es preveu treure a concurs la gestió de diversos negocis que es faran al principal edifici del passeig que no s'ha enderrocat i que també haurà de ser sotmès a una remodelació.