10 de juny de 2015
10.06.2015

Els perits conclouen que l'assassí de Vila-sacra va disparar dos trets a frec de roba

La munició usada, de cartutxos amb postes, no es pot utilitzar per caçar a Catalunya

10.06.2015 | 14:37
Els perits conclouen que l'assassí de Vila-sacra va disparar dos trets a frec de roba

Els perits de balística conclouen que l'assassí de Vila-sacra (Alt Empordà) va disparar un primer tret des de lluny, des d'uns 20 metres, i els altres dos a frec de roba, a una distància d'entre 1 i 3 metres. Segons els perits, la distància dels tres trets és compatible amb que un primer tret fet des de lluny impactés a la zona de la cama i li fracturés el fèmur a la víctima i que els altres dos impactes, al pit i al cap, es fessin des d'a prop. La munició usada a l'escopeta, de cartutxos amb postes, està prohibida per caçar a Catalunya i, segons els mossos, té un potencial mortífer superior als cartutxos de perdigons perquè el diàmetre del projectil és superior. Aquesta tarda declara l'acusat.

Tercera jornada del judici contra Francisco Javier Molina, l'acusat de matar a trets un jove que volia robar-li marihuana a una plantació de Vila-sacra i llançar el seu cos al riu Muga a Castelló d'Empúries. Aquest dimecres al matí han declarat els perits i la previsió és que aquesta tarda el processat doni la seva versió dels fets. Dijous es faran les conclusions i els informes i entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

Els perits de balística han explicat que, per calcular a quina distància de la víctima estava el tirador en cadascun dels impactes, van disparar cartutxos de postes des de diverses distàncies -fins als 20 metres- i van fer un càlcul aritmètic elaborant una mitjana de dispersió dels projectils.

Així, segons els perits, el primer tret -el que li va impactar a la cama i li va fracturar el fèmur a la víctima- es va fer a llarga distància, com a mínim a uns 20 metres. Però els altres dos -que van impactar al pit i al cap- es van fer d'a prop, des d'entre 1 i 3 metres. En el cas de l'impacte del pit, fins i tot creuen que va ser des de menys d'un metre, perquè les postes estan molt concentrades.

A més, els perits també han detallat que aquest tipus de munició no està permesa a Catalunya per caçar i que té una potencialitat mortífera més elevada que els cartutxos de perdigons, perquè el diàmetre dels projectils és superior. "Amb els perdigons, el tret ha de ser a curta distància perquè sinó és difícil causar la mort, amb les postes no", han exposat.

Els perits també han exposat que la munició és compatible amb l'escopeta que Molina va reconèixer que va utilitzar perquè que pel tipus de cartutxos és impossible determinar-ho ja que no deixen estries ni marques als projectils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit