Un grup de comerciants de l'entorn de la plaça Catalunya i la de la Font Lluminosa de Figueres han decidit reactivar l'associació que fa uns vint anys hi havia hagut al barri per tal de dinamitzar la zona. La primera de les actuacions que han fet aprofitant les dates especials ha estat instal·lar llums nadalencs als dos carrers que rodegen les places -on no se n'hi havien posat de les dalinianes que instal·la l'Ajuntament- i també projecten organitzar noves activitats que ajudin a revitalitzar la zona. La presidenta de l'entitat, Maite Fernández, diu que ja s'han constituït i que la seva lluita busca reivindicar que aquest barri també forma part del centre comercial a cel obert de la ciutat.

No és nova però la realitat és que feia anys, expliquen, que estava inactiva. Un grup de comerciants de la zona van començar a parlar-ne i van decidir que havia arribat l'hora de tornar-se a posar les piles i aconseguir més visibilitat. Una de les primeres problemàtiques que volien solucionar era, segons Fernández, la falta de llums nadalencs en aquest punt. «Vam comentar que els carrers estaven molt foscos i vam decidir fer-nos càrrec de comprar els llums», explica. Diu que durant rebut el suport de regidors com Manel Toro, Quim Felip o Pere Casellas, que precisament té un despatx a la plaça, per a fer els tràmits pertinents. Malgrat això, es queixen que l'Ajuntament hagi decidit no posar-ne en aquesta zona, tot i que enguany altres barris han comptat enguany per primera vegada amb alguns dels llums dalinians.

Per celebrar aquesta primera actuació, dissabte a la tarda han organitzat un acte inaugural on es farà l'encesa de llums i hi haurà un pregó a càrrec del director del Muntaner, Francesc Canet, amb motiu del 175è aniversari del centre educatiu. Tampoc hi faltarà el toc musical de la mà de l'escola de música, La Flauta Màgica.

Aquest, però, només és el primer pas. Fernández diu que volen fer-hi més coses. «Tot es concentra a la Rambla. Per això, tenim previst de cara a la primavera organitzar més activitats a la plaça Catalunya com ara coses per a nens», diu. També volen poder accedir, com altres entitats, a subvencions per organitzar-les perquè, en el cas de les llums, les han hagut de pagar ells. «La finalitat és lluitar pel nostre barri i aconseguir potenciar aquesta zona, que també forma part del centre comercial de la ciutat», afegeix la secretària, Carme Heras.