Haurà de ser un tribunal qui determini si la relació sexual entre un transportista i una prostituta a l'interior d'una furgoneta industrial, en un racó de bosc de Pontós a peu de carretera i sense cap testimoni, va ser una violació o un «error en el consentiment» atribuïble a confusions idiomàtiques. El transportista, Catalin Cinpeanu -de nacionalitat romanesa-, es troba en presó provisional acusat d'agressió sexual i ahir va haver de declarar davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona en relació amb aquests fets, que li poden comportar una condemna de deu anys de presó i el pagament de 10.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

L'estratègia seguida pel processat consistia a defensar l'existència d'una relació sexual consentida i nascuda de la casualitat més absoluta. A preguntes de la fiscal, Sandra Fagil, va explicar que el 25 de febrer de 2015 es va aturar al voral de la carretera per introduir noves coordenades al GPS del seu vehicle quan, de cop i volta, i sense que ho esperés, va aparèixer una dona de dins la boscúria que li va tocar el vidre del copilot per proposar-li una estona de sexe.

L'home afirma haver advertit la prostituta que no tenia diners però ho va acceptar, així que van anar a la caixa de la furgoneta a satisfer-se. En acabat, ella va sortir del vehicle i va pujar «en un tot terreny de color verd» que hauria aparegut per allà mentre tots dos es trobaven en plena feina.

La versió de la víctima

La declaració de la prostituta no tenia res a veure amb el manifestat per l'acusat. Per començar, la dona no ha tornat al seu lloc habitual de feina per com va quedar d'atemorida, i ahir va haver de declarar acompanyada dels especialistes que la tracten en una associació d'atenció integral a prostitutes.

No és que ella sortís del bosc sinó que el transportista es va parar expressament allà. Veient que podia tractar-se d'un client li va oferir els serveis amb signes perquè ell parlava romanès i ella castellà. Una vegada van pactar el servei, van arraconar la furgoneta darrere d'un mur proper a les vies del TAV. Encara que generalment manté els serveis a la part davantera de les furgonetes industrials, «ell va insistir tant que vaig entrar al darrere». I allà va tancar les portes, ella es va ajupir i quan després de demanar-li els diners i anar-li a posar el preservatiu va rebre una bufetada i un seguit d'empentes que la van encastar contra un palet. «Em va dir que callés, no sabia què em passaria i li vaig dir que estigués tranquil per si em deixava marxar».

«Pensava que m'anava a segrestar, a matar o jo què sé!» i l'únic que va procurar va ser agafar el seu telèfon mòbil per trucar el 112 i amagar-se'l a les botes mentre ell li treia la roba, la petonejava i la llepava per tot el cos. No va tenir temps a marcar el número dins el cotxe perquè el transportista «em va agafar dels cabells i em va fer fer-li una fel·lació». En acabat, ella li va oferir una tovalloleta, que pretenia guardar «per tenir el semen» i entregar-lo a la policia, però «ell se la va guardar a la butxaca». Finalment, la va deixar sortir de la furgoneta i ella li va fer una fotografia a la matrícula i va denunciar els fets immediatament.

Això va permetre identificar el seu agressor i detenir-lo quan va tornar a Espanya, pocs dies després.