El convent dels Caputxins acollirà divendres, a partir de les dotze del migdia, la 8a edició dels premis Emprenedors, impulsats per l'Ajuntament de Figueres el Consell Comarcal, l'AJEG, el Fòrum Imagina i el setmanari de l'Alt Empordà. Els guardons, que enguany doblen el nombre de candidatures, busquen promocionar la iniciativa emprenedora a la comarca, la difusió de la innovació i el reconeixement al valor afegit que aporten els diferents projectes presentats.

Els premis compten amb quatre categories. Es tracta, del Premi Jove Emporesari, que distingeix l'emprenedor menor de 42 anys amb trajectòria més destacada; el Premi Emprenedor, per al projecte d'empresa més viable, innovador i amb un potencial més gran de creixement (que compta amb nou candidatures); el Premi a la Millor idea de Negoci, per a les millors idees proposades pels estudiants d'instituts, cicles o menors de 20 anys i el Premi a la Innovació, que reconeix aquelles empreses capaces d'innovar en producte, servei o processos.

Quatre guardons

El primer premi està dotat amb 3.000 euros i publicitat al setmanari per valor de 1.500 més. El segon està dotat amb 1.500 euros i el premi Jove Empresari s'endú un diploma i una escultura commemorativa. En el cas de Millor Idea de Negoci, el premi és una tauleta Android per a cada integrant i el d'Innovació, també comptarà amb un diploma i una escultura. El organitzadors destaquen, tal com avançava ahir el setmanari, que els projectes presentats respecte de l'any passat han passat de cinc a nou, així com del nombre d'instituts de la comarca, amb la contribució del Servei Educatiu de l'Alt Empordà.