Agents dels Mossos d´Esquadra van detenir el dia 19 de setembre un veí de Roses de 51 anys d´edat per navegar de forma temerària. També se´l va denunciar, juntament amb dos homes més, per pescar corall sense llicència, pescar dins de la reserva parcial del Cap de Creus i obstruir l´activitat inspectora. El coraller de Roses, que té nombrosos antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Els fets van passar cap a dos quarts d´onze del matí del mateix dia 19 de setembre, a la zona de la reserva parcial del Cap de Creus on agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) van observar una embarcació fondejada i dos bussejadors que treien un parell de sacs de dins de l´aigua. Els mossos van embarcar al vaixell d´inspecció de la Direcció General de Pesca, que fa vigilància pel litoral Gironí, per tal d´interceptar l´embarcació i revisar el contingut dels sacs.

Els agents van seguir la barca fins a l´entrada de la marina de Santa Margarida de Roses i en el moment que entrava als canals li van fer indicacions per tal que aturés la marxa i poder fer la inspecció.

Els pescadors, en ser sorpresos, van llençar les dues bosses que duien a l´aigua i van fugir a gran velocitat per l´interior dels canals. En arribar a un punt sense sortida, el patró de l´embarcació va girar i va accelerar deliberadament en direcció a la barca on anaven els agents i va xocar frontalment.

Tot i el fort impacte, els mossos van poder saltar a l´embarcació fugitiva i detenir el patró, com a presumpte autor d´un delicte d´atemptat als agents de l´autoritat, just quan ja es disposava, de nou, a reprendre la marxa. En el mateix moment, també van identificar les altres dues persones que anaven com a tripulació.

Els agents van recuperar una de les bosses abans que s´enfonsés i, a dins, van observar que estava plena de corall vermell amb un pes de 2,02 kg. La segona bossa va ser recuperada posteriorment per part d´efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d´Esquadra i també contenia corall vermell, amb un pes de 3,300 Kg.

Per aquests motius es van obrir diligències als tres homes, per pescar corall sense llicència, pescar a la reserva parcial del Cap de Creus i oposar resistència a l´activitat inspectora, preceptes recollits com a infraccions molt greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes.

L´embarcació va quedar immobilitzada i els estris utilitzats per fer aquesta activitat delictiva van ser decomissats.