Dos dels grups de l'oposició, ERC i Ciutadans (C's), han enviat propostes al Govern de Figueres amb l'objectiu de potenciar el sector del comerç. Esquerra vol que es constitueixi un Consell Municipal de Comerç amb l'objectiu de liderar el sector de la mà dels comerciants per revitalitzar el comerç de proximitat. Per la seva banda, C's aposta per incorporar el Comerç i l'Hostaleria dins del Consell de Turisme per tal de disposar d'«una taula transversal amb representació dels sectors més importants de la ciutat».

La proposta dels republicans passa perquè el nou consell funcioni com a punt de trobada i debat entre el comerç de la ciutat i l'Ajuntament. Per això, consideren que cal definir un pla estratègic de ciutat que permeti revitalitzar el sector.

«Ja en el moment de la distribució del cartipàs, des d'ERC vam considerar un error la no creació d'una regidoria específica de comerç, cal que l'Ajuntament actuï com un vertader aliat del comerç de la ciutat i, sobretot, cal que se l'escolti, és per aquest motiu que creiem essencial la creació d'aquest Consell, un consell que ha de ser dinàmic i executiu», afirma la portaveu del grup, Agnès Lladó. La iniciativa es presentarà en forma de moció el proper ple.

Ampliar l'actual Consell

Des del grup de C's asseguren que la inclusió d'aquests dos sectors al Consell de Turisme ha de servir per desenvolupar un Pla Integral de Desenvolupament i Foment del Turisme, el Comerç i l'Hostaleria, que són, al seu entendre, «els motors de la ciutat». Per això, creuen que cal una taula «transversal» que els aglutini. El portaveu de la formació, Héctor Amelló, diu que la seva proposta d'ampliació ha sorgit arran de diverses reunions amb els diferents sectors i de «constatar que el turisme, el comerç i l'hostaleria van de la mà perquè són sectors complementaris».

«Les petites i mitjanes empreses són la base de l'economia de la ciutat i el 85% d'aquestes es concentra en el sector serveis». En aquest sentit, diu que la crisi ha afectat especialment el comerç i l'hostaleria de Figueres obligant moltes empreses a acomiadar treballadors o, fins i tot, a tancar», insisteix Amelló. El seu grup també presentarà la proposta com una moció per debatre-ho al plenari municipal.