L'empresa adjudicatària de les obres de construcció del nou Centre d´Atenció Primària de Figueres (CAP), Comsa SAU, ja estan aixecant la que serà la planta baixa de l´edifici. El departament de Salut diu que els treballs segueixen sense entrebancs els terminis previstos, per la qual cosa es preveu que l´equipament pugui entrar en servei al 2018, tal i com es va anunciar. El centre estava pendent des del 2007 però la crisi va aturar el gran complex que s´hi plantejava i es va refer el projecte.

El nou equipament serà el segon de la capital altempordanesa i substituirà el que actualment hi ha en mòduls prefabricats al carrer Roca i Bros. Les obres es van adjudicar per 3.499.912,99 euros i els treballs es van iniciar el passat mes de març. Tindrà una superfície de 2.098 metres quadrats on hi haurà més d´una desena de consultes dedicades a la medicina de família i infermeria. També hi haurà una consulta de pediatria amb infermeria pediàtrica, un espai polivalent de consulta odontològica, una àrea de tractament i extraccions i altres despatxos, administracions o sales de reunions, entre d´altres.

Es tracta d´una llarga reivindicació de Figueres i estava pendent des de feina nou anys, quan es va anunciar que es faria un macrocomplex amb diversos serveis de l´administració pública com ara el Servei d´Ocupació, oficines d´Habitatge o una delegació del departarment d´Agricultura, entre d´altres. La situació econòmica, però, va fer que la iniciativa quedés durant any completament aparcada fins que al 2013 es va anunciar que s´havia elaborat un nou projecte, adequat a les actuals necessitats. Els treballs iniciats fa set mesos comencen a deixar entreveure com serà el nou equipament, que s´està aixecant als terrenys que van quedar alliberats amb l´enderroc de l´antiga Sitja del Rally Sud.