Figueres va portar a terme ahir un nou operatiu a l'edifici de protecció oficial de la plaça Joan Tutau que pateix ocupació des de fa temps. Vuit pisos amb la llum punxada i tres d'aigua és el balanç de l'operatiu d'ahir que es va portar a terme a primera hora del matí. Fa poc més d'una setmana s'havia blindat l'accés als comptadors. L'alcaldessa, Marta Felip, en declaracions a ACN, demana la Generalitat que posi càmeres i portes blindades a l'edifici. El control d'ahir també va acabar amb un detingut per desobediència greu a l'autoritat.

L'edifici pateix ocupacions il·legals des de fa molt malgrat els periòdics controls de frau que es porten a terme. Un nou operatiu conjunt entre les companyies de servei Endesa i Fisersa, i la Guàrdia Urbana han servit per constatar que, malgrat les mesures preses fins ara, continuen punxant el subministrament.

Els tècnics han desconectat vuit connexions il·legals de llum i tres d'aigua. Els controls generen pressió a les persones que ocupen els pisos. Una d'elles s'ha resistit i ha acabat detinguda. A més, alguns inquilins s'han dedicat a llançar les bosses d'escombraries i ampolles per la finestra en veure la presència de periodistes prenent imatges.

L'immoble són dos edificis situats a la plaça Joan Tutau que són propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Són dos edificis que tenen 25 habitatges. Des de fa temps alguns estan ocupants. En aquest moment són sis però també hi ha tres persones amb contracte de lloguer. Són habitatges de protecció oficial.

L'alcalde, Marta Felip,

en declaracions a ACN, reclama que cal per part de l'Agència de l'Habitatge que prengui més mesures amb la instal·lació de càmeres de seguretat i portes blindades a l'edifici. Aquest tipus de mesures s'han aplicat en edificis ocupats per part dels propietaris amb bons resultats.