26 de maig de 2017
26.05.2017

Més un miler d'escolars de Roses als tallers de mobilitat segura

Els alumnes de P5 han participat aquest matí en activitats formatives amb la Policia Local

26.05.2017 | 11:02
Més un miler d'escolars de Roses als tallers de mobilitat segura

Més d'un miler d'escolars de Roses participaran d'un programa formatiu de mobilitat segura. Aquest matí han estat els de P5 de les escoles del municipi que s'han traslladat fins al Teatre Municipalon han assistit a l'espectacle "Traspatràs". Amb el programa es fomenta el coneixement i debat entorn a temàtiques d'educació viària i cívica.

De la mà del pallasso Ruskus Patruskus, els nens i nenes de cicle infantil de Roses han pogut descobrir de forma lúdica i divertida, la importància d'un bon comportament cívic i del respecte per les normes de seguretat.

Fins a finals de juny s'aniran realitzant sessions del programa en el que participaran alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO. S'han organitzat tallers, activitats i debats adaptats a les característiques i necessitats de cada segment d'edat.

Entre les activitats es troben les visites dels agents als centres escolars, on els alumnes poden conèixer de primera mà en què consisteix la feina dels agents, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se'ls plantegen sobre aquest servei públic. En una segona sessió, els agents traslladen fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

Una altra activitat és l´anomenada "La Catifa Ciutadana", una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses formats específicament per a la realització d'aquesta tasca amb diferent material del Servei Català de Trànsit, així com amb la realització del curs de Mobilitat Segura impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema