02 de agost de 2017
02.08.2017

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

L'Escala intentarà preservar l'antic estany de la Poma

L'equip de govern (PSC) va acceptar una proposta del PDeCat per tal que l'espai natural i amb restes arqueològiques pugui ser d'ús públic

01.08.2017 | 23:42
L´estany de la Poma, dins una propietat privada.

El govern de l'Escala ha acceptat una proposta del PDeCat d'intentar preservar i obrir a la població la zona de l'antic estany de la Poma. L'estany, dins un recinte privat, té un valor com a espai natural i hi ha restes arqueològiques del segle II adC i del segle III dC.

L'estany de la Poma i el seu entorn estan inclosos dins el Catàleg d'Espais d'Interès Natural i Paisatgístic de les comarques gironines però el planejament permet edificar-hi. Havia estat un càmping que es va tancar i la propietat s'ha venut.

Hi ha una zona verda i un estany. Pel que fa al jaciment arqueològic, són restes de quan el senador romà Marc Porci va desembarcar a la Clota i va acampar dues legions a la zona. S'hi va fer una excavació arqueològica el 1968 pel Museu d'Empúries. S'hi conserva part d'una muralla i altres restes. L'Ateneu Art i Cultura demana que l'espai es pugui integrar al Parc Natural del Montgrí.

L'Ajuntament intentarà trobar un acord de la petició del PDeCat i entitats com l'Escala Cívica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook