L´alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va prendre possessió ahir del càrrec de presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà en substitució de Ferran Roquer, que renuncia per ser diputat al Parlament de Catalunya i mantenint l'alcaldia de Borrassà.

Mindan va avançar que mantindrà el programa de govern i l'equip. Va rebre els vots del PSC i el PP. ERC va criticar que es mantingui el pacte amb els socialistes i no s´hagi aprofitat per intentar revertir-lo.

El Consell Comarcal va celebrar ahir el ple extraordinari en el qual es van fer efectives la renúncia de Ferran Roquer i el nomenament de Montse Mindan.

Roquer se'n va després de tres anys convençut que el Consell és «absolutament necessari en una comarca amb 68 municipis i 193 nuclis». Per Roquer «hem de reivindicar que es doti de més competències i de recursos» .

Van presentar candidatura Montse Mindan (PDeCat), Òscar Vergés (Compromís d´Esquerres), Anna Massot (ERC) i Antonio Pérez Márquez (Cs). PSC i PP no van presentar candidatura. Mindan va ser escollida per unanimitat amb 19 dels 31 vots.

La nova presidenta va avançar que no presentarà ni programa ni equip nou i farà continuació de la tasca engegada.

Va aprofitar per elogiar el bon equip i entesa que hi ha hagut fins ara. «Que el Consell sigui útil a totes les persones» és el seu objectiu, va dir Mindan, destacant la importància d´aquesta administració.Crítiques d´ERC

Durant el torn dels portaveus dels grups, la consellera d´ERC Anna Massot va criticar que es mantingui el pacte amb el PSC i no s'hagi intentat revertir-ho aprofitant el canvi a la presidència.

Montse Mindan i Cortada, de 55 anys, està casada i té dos fills. És tècnica en Empreses i Activitats Turístiques pel Centre d'Estudis Turístics de Barcelona, CETT. És alcaldessa de Roses des de l'any 2013, quan va accedir a l'alcaldia a mig mandat.

L'any 2015 va guanyar les eleccions municipals i va assolir l'alcaldia. Governa des dels darrers comicis amb un pacte de govern amb l'agrupació local Gent del Poble.

Al mateix ple van prendre possessió del càrrec de consellers comarcals Agustí Badosa i Esteve Gironès, alcaldes de Sant Pere Pescador i Camallera respectivament, que substitueixen els alcaldes de Portbou i el d'Albanyà.