La mobilitat entre la Jonquera i la frontera francesa es complica cada estiu i és habitual que el trànsit en aquest punt es col·lapsi tant a l'N-II com a l'AP-7, direcció França. Aquest divendres la circulació tornava a ser lenta i es van registrar fins a catorze quilòmetres de retenció (set quilòmetres a l´autopista i set quilòmetres més a la carretera nacional), segons el Servei Català de Trànsit.

Els problemes van començar al matí, quan es van començar a registrar les primeres retencions a l´AP-7. El volum de trànsit es va intensificar amb el pas de les hores i molts conductors es van desviar per l´N-II per intentar esquivar les cues. La carretera no va poder engolir el volum de trànsit i s´hi van registrar retencions al llarg de la tarda.

El trànsit dens va persistir tot el dia des de la Jonquera fins el Voló. Les retencions es produeixen cada estiu sobretot en dies de mal temps -quan els turistes aprofiten per comprar a les superfícies de la Jonquera- o pels volts de les operacions sortida i tornada de vacances. I és que l'operació tornada ja ha començat a l'altre costat de la frontera, on l'inici de l'escola està marcat pel proper dilluns 3 de setembre. A més, unes obres a l'autopista A9 francesa també dificulten l'agilitat de la circulació.

El cap de setmana passat, la Jonquera ja va viure un important col·lapse circulatori i va deixar centenars de vehicles atrapats a la frontera.