La càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i la Fundació AGBAR van signar el passat divendres 5 d'octubre un conveni de col·laboració amb l'objectiu de desenvolupar activitats destinades a la transferència de coneixement en l'àmbit de l'arqueologia i del patrimoni arqueològic.

Per assolir aquest objectiu, la Fundació AGBAR farà una aportació de 15.000 euros per potenciar les activitats desenvolupades des de la càtedra. Aquestes se centren en la realització d'accions en el camp de l'arqueologia destinades a la generació de coneixement que ajudin a millorar la conservació, gestió i difusió del patrimoni arqueològic.

El conveni presenta una especial transcendència per l'interès de la Fundació AGBAR en col·laborar en les activitats culturals i patrimonials desenvolupades a Roses i l'interès de la càtedra per ampliar i potenciar al màxim les activitats de transferència del coneixement.

Creada a principis d'enguany, la càtedra, constituïda per la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Roses, ha iniciat ja tot un seguit d'accions destinades a assolir aquests objectius. Una de les activitats principals és la creació del Curs Internacional d'Arqueologia Medieval i Moderna de la Ciutadella de Roses, que va realitzar la seva primera edició el mes de juliol passat.

Així mateix, es contempla la realització de dos seminaris Internacionals destinats a abordar temàtiques específiques de l'arqueologia o la realització de conferències sobre novetats en el món de l'arqueologia.

També s'editaran una revista digital i una col·lecció de guies monogràfiques d'arqueologia.