Una daina blanca als Aiguamolls de l'Empordà és la sorpresa amb la qual es van trobar els agents rurals que feien el cens d'aquest animal al Parc Natural. No se sap si és albí o bé té una falta de pigment parcial però no es farà un seguiment de l'animal perquè, malgrat que és excepcional, consideren que és anecdòtic. L'exemplar té uns quatre anys. La difusió de la troballa ha permès saber que en un foto trampeig al Montgrí l'any passat es va veure un exemplar blanc.

La daina té una àmplia presència als Aiguamolls de l'Empordà La seva proliferació per la manca de depredadors fa que s'hagi de mantenir un control per evitar-ne un excés. Els agents rurals estarien fent un control de cens quan es van trobar amb la sorpresa i n'haurien informat els responsables del parc.

L'exdirector Josep Espigulé se'n va fer ressò a les xarxes socials. L'animal el van poder fotografiar el divendres al capvespre. És un mascle i anava acompanyat de sis femelles. El període de reproducció s'allarga fins al novembre. L'animal té uns quatre anys, per tant, Espigulé es pregunta: «4 anys invisible?». Però el ressò a les xarxes li va permetre saber ràpidament que probablement el mateix havia estat vist en un foto trampeig a Torroella de Montgrí.

Les daines tenen el pèl marronós amb taques blanques. Trobar-ne un de blanc ha estat tota una sopresa.

Si fos un exemplar albí (un trastorn genètic que produeix l'absència de la melanina, un pigment), seria blanc i amb els ulls vermells. Però els casos més freqüents són els de leucisme, total o parcial. En aquests casos, els animals tenen un color beix o blanc brut i no tenen els ulls vermells.

El director del Parc Natural dels Aiguamolls, Sergi Romero, va explicar ahir que en aquest moment no el tenen localitzat i que tampoc se'n farà un seguiment. Sergi Romero constatava que en realitat és un fet anecdòtic malgrat que sigui excepcional veure'n.