Per fi la Majoress figuerenca, Marta Felip i Torres, la primera alcaldessa de la ciutat, una vegada endreçats temes domèstics (partidistes, com assegurar-se la renúncia, diu que per esgotament, de Cruanyes) i d'altres generals, ha pogut acomiadar-se de ser l'obscur objecte del desig polític figuerenc i ho ha fet amb diverses declaracions que donen per a moltes reflexions i un bon nombre de comentaris sobre el que ha estat la dinàmica partidista en el fraccionat (fins a vuit formacions per a una ciutat de quaranta mil habitants) ajuntament de la, encara? (perquè hi ha un corrent d'opinió declarant que ha perdut el seu lideratge), capital alt-empordanesa.

Sí, perquè, al marge dels posicionaments partidistes que cadascú pugui tenir, si fem una anàlisi global sense maniqueismes, es pot afirmar que, fins a la data d'aquestes declaracions, era l'oposició qui bastia acusacions contra la regidora primum inter pares i aquesta responia amb un generalment discret silenci.

Ara no, ara la dimissionària política ha agafat el brau per les banyes, ha posat punts sobre les is i també, diguem-ho clar, ha repartit estopa. Tenint en compte que les discrepàncies són molt similars a les internes de parelles (no en va Toro i Casellas i circumstancialment, que diu ell que sí però que no, Vergés, van formar si no matrimoni d'idees, sí parelles de fet governamental), jo no m'hi vull ficar però sí que vull comentar una de les respostes donades a la nostra companya l' Anna Font: «Hi ha qüestions que no he pogut resoldre i que m'han angoixat, com les ocupacions il·legals o que un barri es quedi sense llum, com a la zona oest.

És un fracàs meu però també del sistema, que avui en dia encara no permet resoldre-ho». Vull discrepar: Ni les ocupacions ni els fraus elèctrics són de responsabilitat municipals. Del primer no, però el segon sí que podrà donar-nos, ara, un cop de mà: els temes elèctrics es troben sota el control del Departament de la Gencat.cat del qual ara és secretària general.