Negocis del carrer Peralada i l'escola Escolàpies, juntament amb l'AMPA, han iniciat en les darreres setmanes una recollida de signatures per reclamar que tot el carrer sigui peatonal. Actualment, el tram a partir del carrer Ample està obert al trànsit i els impulsors de la iniciativa volen que el vial sigui d'ús exclusiu per a vianants.

«Volem un carrer Peralada peatonal» és el lema de la campanya adreçada a l'Ajuntament de Figueres. Actualment, el tram està en obres des de fa uns cinc mesos i durant aquest temps el carrer ha sigut d'ús exclusiu per a vianants. El tram des de la plaça de l'Ajuntament i el carrer Ample fa anys que és peatonal.

La iniciativa de l'escola i els sis negocis (la perruqueria Natalia Costey, FisioBancells, Elena Egido Subirats, la carnisseria Punset, el forn Pa Pa i la llibreria l'Auca) vol un carrer «orientat a les persones, més segur i tranquil i amb un aire més respirable».

A més, la campanya també vol potenciar el comerç de la zona. Així, la recollida de firmes té un doble objectiu: garantir la seguretat dels vianants i impulsar el comerç de la part baixa del carrer Peralada.

Encara en obres

Les obres del tram final del carrer Peralada -entre Ample i Rec Arnau- s'emmarquen en el Pla de Rehabilitació del Centre Històric. Els treballs són a punt d'acabar i segons ha explicat l'Ajuntament, queden pendents les connexions de subministraments.

Malgrat que els treballs encara no han finalitzat del tot, ja és visible la transformació de l'espai en plataforma única.