11 de gener de 2019
11.01.2019
Diari de Girona

Recollida de firmes per fer el carrer Peralada per a vianants

Sis negocis i les Escolàpies volen que el tram final del vial sigui d'ús exclusiu per a vianants

11.01.2019 | 01:57
El tram del carrer Peralada que ha estat en obres.

Negocis del carrer Peralada i l'escola Escolàpies, juntament amb l'AMPA, han iniciat en les darreres setmanes una recollida de signatures per reclamar que tot el carrer sigui peatonal. Actualment, el tram a partir del carrer Ample està obert al trànsit i els impulsors de la iniciativa volen que el vial sigui d'ús exclusiu per a vianants.

«Volem un carrer Peralada peatonal» és el lema de la campanya adreçada a l'Ajuntament de Figueres. Actualment, el tram està en obres des de fa uns cinc mesos i durant aquest temps el carrer ha sigut d'ús exclusiu per a vianants. El tram des de la plaça de l'Ajuntament i el carrer Ample fa anys que és peatonal.

La iniciativa de l'escola i els sis negocis (la perruqueria Natalia Costey, FisioBancells, Elena Egido Subirats, la carnisseria Punset, el forn Pa Pa i la llibreria l'Auca) vol un carrer «orientat a les persones, més segur i tranquil i amb un aire més respirable».

A més, la campanya també vol potenciar el comerç de la zona. Així, la recollida de firmes té un doble objectiu: garantir la seguretat dels vianants i impulsar el comerç de la part baixa del carrer Peralada.


Encara en obres

Les obres del tram final del carrer Peralada –entre Ample i Rec Arnau– s'emmarquen en el Pla de Rehabilitació del Centre Històric. Els treballs són a punt d'acabar i segons ha explicat l'Ajuntament, queden pendents les connexions de subministraments.

Malgrat que els treballs encara no han finalitzat del tot, ja és visible la transformació de l'espai en plataforma única.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit