20 de gener de 2019
20.01.2019
Diari de Girona

Obres al convent de Santa Clara

20.01.2019 | 00:05
Obres al convent de Santa Clara

Castelló d'Empúries ha començat les obres d'adequació del Pati del Convent de Santa Clara, que portarà a terme l'empresa Fabregues Immobles. El pressupost total de l'obra és de 140.000 euros.

El projecte consisteix en realitzar l'adequació, il·luminació i l'enjardiment del pati que constitueix el nexe d'unió dels tres equipaments culturals: la Biblioteca Ramon Bordas, l'Ecomuseu-Farinera i el Convent de Santa Clara i Casa de Cultura.

El pati es divideix en dos espais a diferent nivell, separat per un mur decoratiu de pedres recuperades de la muralla i amb dos tractaments molt diferenciats. El més baix i proper als dos edificis (Convent de Sta Clara i Biblioteca) es pavimentarà de formigó tractat a l'àcid.

El segon espai, situat en un nivell més alt, té un tractament de jardí-hort sense pavimentar amb gespa de llavor de baix consum, arbres fruiters (lledoners, pruner, magraner, codonyer, nesprer). El paviment serà de peces prefabricades de formigó que condueixen cap al mur situat a l'est del pati des d'on es tenen vistes al rec del Molí, els horts i al fons la serra de Verdera.

El Convent de Santa Clara és un convent dins l'antic nucli emmurallat de Castelló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook