11 de febrer de 2019
11.02.2019
Diari de Girona

Roses comença la rehabilitacio del camí de ronda litoral

S'adeqüen els trams des de la Punta de la Figuerassa a Punta Falconera, i des de cala Rustella a cala Montjoi

11.02.2019 | 11:13
L'alcaldessa a un dels trams on han començat els treballs

Roses ha començat els treballs de rehabilitació i conservació de dos trams del camí de ronda: el tram des de la  Punta de la Figuerassa i Punta Falconera, de 1.183 metres de longitud, i el que ho fa des de cala Rustella fins a cala Montjoi, de 967 metres.

La durada prevista de les obres, que tenen un pressupost de 152.000 €, és de 6 mesos.

Les obres milloren la seguretat de diversos trams en mal estat i es condicionen punts d'oci. 


El projecte incideix sobre una zona del front marí rosinc que gaudeix d'unes visuals del mar i dels penya-segats i d'una vegetació mediterrània de gran bellesa i valor ambiental. Tot i que actualment els dos camins són practicables en la seva major part, els treballs solucionaran els problemes d'alguns trams de forta pendent, on l'erosió de les aigües impossibilita el pas per l'escolament de terres, deixant zones amb la pedra totalment al descobert i augmentant el risc de caigudes.

Els treballs de rehabilitació i adequació que s'inicien avui consisteixen en la recuperació de paviments i pendents, la construcció de petits murets de pedra seca en alguns trams que es troben en mal estat i la incorporació de escales, graons de pedra i baranes de fusta per millorar l'accessibilitat i la protecció.

En els diferents àmbits d'actuació s'utilitzaran sempre materials i vegetació autòctons, conservant i preservant els elements i valors naturals de l'entorn.

El projecte suposarà també la incorporació de noves petites zones d'estada en aquells punts singulars on l'amplada ho permeti, per tal d'habilitar zones de descans i gaudi del paisatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook