L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha adjudicat les obres de la darrera fase del projecte de reforma del passeig d'Empuriabrava. Els treballs els executarà l'empresa Rubau Tarrés, que ha guanyat el concurs públic amb una oferta a la baixa de 376.237 euros (el pressupost de licitació de l'Ajuntament era de 378.000 euros).

Amb aquesta darrera intervenció es tancarà un dels projectes més importants que s'ha impulsat en els darrers anys al front marítim d'Empuriabrava. S'actuarà a la vorera més propera a la platja.

El projecte inclou acabar l'asfaltatge de color del passeig, l'aixecament del mur de contenció de mig metre i desguassos pluvials per tal d'acabar les obres del passeig que s'estan executant en diverses fases. L'obra té un termini d'execució de tres mesos, per la qual cosa es preveu que a l'estiu i amb l'arribada de turistes el passeig ja hauria d'estar finalitzat.

Un cop acabats els treballs, la primera línia de mar d'Empuriabrava haurà patit una de les reformes més importants dels darrers anys. Des dels anys 70 s'hi han desenvolupat activitats, tant a la platja com al mateix passeig, però en els darrers quaranta anys no s'hi havia fet cap millora.

De l'explotació se n'havia encarregat una empresa via concessió i l'ha explotat en els darrers anys, juntament amb els negocis que s'hi ubicaven. La propietat del passeig, en trobar-se en domini marítim-terrestre, és de l'estat espanyol i un cop acabada la concessió a l'empresa, va passar a mans de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. Va ser aleshores quan es va iniciar el procés de transformació.

3,5 milions invertits

L'Ajuntament ja hi ha invertit un total de 3,5 milions d'euros en els darrers dos anys i un cop finalitzin aquests treballs, la inversió municipal s'acostarà als quatre milions.

La darrera intervenció es va centrar en el canvi de l'enjardinament en el passeig, que es va estrenar l'estiu passat i que, a mesura que l'arbrat vagi creixent, anirà millorant.

Aquest projecte d'enjardinament va ser una de les propostes sorgides en el procés participatiu sobre el passeig marítim que l'Ajuntament de Castelló va impulsar el 2016.

El passeig disposa de diverses zones d'oci, tant esportiu com infantil. Hi ha un camp de futbol, de bàsquet, zona de joc i serveis nous de lavabos i dutxes. L'estiu passat va ser, a més, el primer amb tots els establiments de restauració oberts.