L'Ajuntament de Figueres i Adif han acordat la cessió d'uns terrenys de manera definitiva al carrer Progrés per traslladar-hi l'estació d'autobusos. El conveni, que encara no s'ha signat, inclouria el canvi de titularitat d'aquest solar, actualment propietat de l'administrador d'infraestructures ferroviàries, amb el compromís que l'Ajuntament permetés edificar en un altre terreny d'Adif.

Actualment l'espai només té usos ferroviaris i l'acord passa per dotar-lo d'un major aprofitament qualificant-lo com a sòl urbà residencial. L'alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que encara no han signat el conveni amb Adif, però esperen que el compromís verbal es pugui materialitzar abans de les eleccions municipals.

El director de Serveis Urbans, Jordi Cabot, ha explicat que actualment en aquesta zona només s'hi poden fer obres relacionades amb les infraestructures ferroviàries, i amb el canvi de planejament que s'ofereix s'hi podrien construir pisos o locals comercials.

Paral·lelament, l'Ajuntament també haurà de tramitar la requalificació dels terrenys on es vol construir l'estació d'autobusos. Un cop aquests siguin de titularitat municipal, el consistori els podrà cedir a la Generalitat perquè hi executi el projecte. Masquef preveu que la nova estació sigui una realitat d'aquí a dos anys.

El projecte també inclou la construcció d'un vial per connectar l'equipament amb la ronda Sud -que assumiria l'Ajuntament- i una passarel·la elevada per a vianants que enllaçaria amb la plaça de l'Estació. «Milloraríem la mobilitat i dinamitzaríem la zona est de la ciutat», ha insistit el batlle.

L'alcalde i tècnics municipals van acordar la setmana passada amb representants d'Adif i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat iniciar els tràmits per a la redacció del projecte de la nova estació.

La nova estació seria més gran que l'equipament actual i, a l'espai que deixaria lliure l'actual estació de busos, el govern del PDeCAT hi vol construir la segona biblioteca.