L'Ajuntament de Castelló d'Empúries retirarà els arbres, plataners, de l'avinguda Marinada d'Empuriabrava, que està sotmesa a una reurbanitzaicó. Els arbres estan malalts i per les restriccions amb l'ús de productes fitosanitaris es fa molt difícil tractar-los. A més, les arrels estan danyant els serveis. Se substituiran per altres espècies.

Segons l'Ajuntament, l'arbrat de l'avinguda presenta malalties pròpies de l'espècie de la zona (oïdi antracnosis i tigre plataner) i és difícil mantenir-los en unes condicions òptimes.

A més, els arbres, de grans dimensions, provoquen problemes amb les arrels a les xarxes d'instal·lacions de serveis, i també causen disfuncions a l'enllumenat públic.

Aigües pluvials

Les previsions són de retirar els 24 exemplars que hi ha a l'avinguda i replantar alguna espècie més adient a les condicions climàtiques de la zona.

Els treballs que s'estan portant a terme són les obres de reurbanització de l'avinguda Marinada, que consisteixen en la construcció de voreres, pavimentació i xarxa d'aigües pluvials.

El pressupost de l'obra és de 250.000 euros, dels quals els veïns aporten un 30% a través de contribucions especials i l'Ajuntament, el restant 70%. L'empresa constructora és Rubau Tarrés SA.