L'Ajuntament de Figueres ha clausurat aquest dimecres a la tarda el bar Giralda, al número dos de la plaça de l'Estació. El local generava queixes veïnals i l'administració local ha ordenat el cessament de l'activitat per l'incompliment de diverses ordenances municipals, segons fonts municipals. Aquest és el segon establiment que es clausura a la ciutat des que l'Ajuntament va assumir les noves competències de control d'establiments públics.

El passat 5 d'abril es va tancar el primer bar conflictiu fent ús d'aquestes noves competències sol·licitades a la Generalitat i que l'Ajuntament va assumir fa poques setmanes.

L'alcalde, Jordi Masquef, ja havia anunciat una major pressió policial i de control per clausurar els establiments que des de fa temps generen molèsties als veïns. Aleshores es va clausurar el local situat al número 52 del carrer Nou, el bar Martin's, que des de feia temps acumulava queixes veïnals per soroll.

Més locals conflictius

A la ciutat hi ha altres establiments que fa temps que ocasionen problemes de convivència i des de l'Ajuntament es treballa per resoldre aquesta situació. Un dels més coneguts és el bar Elena del carrer Sant Pau, on ja s'han aixecat nombroses actes. En aquest cas, l'Ajuntament havia argumentat que no tenien suficients competències per clausurar-lo.