Figueres inicia els treballs previs per a la construcció del tercer pavelló esportiu. Aquesta setmana les màquines han començat a arranjar el solar de l'Olivar Gran, on s'instal·larà el futur equipament, reclamat des de fa anys pels clubs de la ciutat. Els treballs es van adjudicar per un import de 428.396,86 euros a l'empresa Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales.

L'actuació consisteix en la dotació de serveis de sanejament i d'aigua, el subminstrament elèctric de baixa tensió i telecomunicacións del nou pavelló municipal. També es modificarà la xarxa de mitja tensió que transcorre pel terreny on s'edificarà l'equipament. L'adequació del terreny és un pas previ i imprescindible abans de poder construir-hi l'edifici.

Les obres s'han iniciat amb la preparació de les esplanades de la urbanització i el projecte contempla l'ampliació del col·lector d'aigües fecals i un nou col·lector d'aigues pluvials. També es preveu la modificació de la xarxa elèctrica soterrant els trams aeris actuals segons les indicacions d'Endesa. A més, tal com es recull en el projecte d'obra, la construcció del pavelló afecta unes línies de mitja tensió, que s'hauran de soterrar, i unes torres, que es retiraran. Els treballs tenen un termini d'execució de sis mesos, per la qual cosa haurien de finalitzar el mes de setembre. Amb aquests treballs, Figueres és un pas més a prop del futur pavelló.

El pavelló, el 2020

El ple de Figueres va aprovar definitivament el passat mes de febrer el projecte executiu del tercer pavelló, que tindrà un cost de 5,8 milions d'euros. L'equipament és una llarga reivindicació dels clubs de la ciutat, que des de fa anys pateixen el dèficit d'instal·lacions esportives de Figueres i que, de moment, es pal·lia fent ús -a través d'un contracte de lloguer- del pavelló de Biure. També s'utilitza la pista de l'escola Joaquim Cusí, que es va cobrir provisionalment. La previsió és que el nou equipament pugui ser una realitat el 2020, any en què Figueres erà Ciutat del Bàsquet Català. Ara ja es pot treure a concurs. En el pressupost del 2019 s'hi recull una inversió d'1,07 milions d'euros per tal de desencallar-lo.

A més, els actuals pavellons presenten deficiències en les instal·lacions i, fins i tot en alguna ocasió, han arribat a afectar la seguretat en les pràctiques esportives. Al respecte, el passat mes de març, un jugador de bàsquet cadet de l'Adepaf va patir dues fractures de cúbit i radi en xocar contra una paret de formigó durant un partit.

El futur pavelló comptarà amb una sala esportiva triple amb grades per a 300 espectadors -ampliable a 300 més- i amb capacitat per a 4.000 persones. Amb un projecte a part es preveu ampliar la zona esportiva de l'Olivar amb la instal·lació de la segona piscina i es complementarà amb unes pistes a l'aire lliure.