Les Fires i Festes de la Santa Creu arrenquen els primers dies amb alguns dels actes més tradicionals. La Festa de l'Arbre que l'any passat va complir cent anys va centrar el primer dia d'activtats i prèvies al pregó d'avui que donarà el tret de sortida definitiu. Set-cents escolars de quinze centres de primària de Figueres i de l'Escola d'Educció Especial Mare de Déu del Món van participar ahir en la tradicional activitat, que enguany ha substituït la plantada d'arbres i arbustos per tallers mediambientals.

Des de fa anys la festa tenia lloc al Parc Bosc. Aquest any s'ha canviat d'ubicació i ahir es va celebrar a la Pujada del Castell, tot i que no és la primera vegada en el llarg recorregut de l'esdeveniment que es canvia d'espai. En aquesta ocasió, l'objectiu del canvi ha sigut poder estudiar i descobrir nous espais d'arbrat de la ciutat i veure diferents aspectes de la vegetació urbana.

Els nens van participar de tallers conduïts per educadors ambientals i experts de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, amb la finalitat de conèixer la realitat de les àrees verdes i petits boscos de la ciutat.

Els escolars van participar en un taller pràctic d'observació de la natura i van elaborar un planter amb aglans d'alzina que es van poder endur a casa. La Festa es va tancar amb un taller de coneixement sobre la importància dels arbres i els boscos a partir de plafons informatius.