L'actual portaveu i candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Figueres, Héctor Amelló, ha avançat que descartarà qualsevol pacte de govern que suposi «concedir poder territorial a partits separatistes». D'aquesta manera, Amelló ha garantit que Ciutadans «és l'única opció constitucionalista útil» i ha reivindicat la necessitat de concentrar tot el suport a la formació taronja, «perquè si no ens aglutinem en un partit fort acabarem veient un govern d'ERC amb PSC a Figueres».

Amelló ha posat de manifest com les eleccions generals «demostren que Ciutadans continua creixent cada vegada més i sumant suports». És per això que el candidat ha insistit en la necessitat de «concentrar esforços entorn l'opció taronja» perquè els resultats electorals «demostren que les altres opcions constitucionalistes tenen molt difícil aconseguir representació i és millor concentrar-se en l'opció guanyadora de Ciutadans».

L'alcaldable «taronja» s'ha mostrat taxatiu quant a la negativa de pactar amb qualsevol partit separatista «perquè s'ha vist que només usen el poder territorial per a fomentar el clientelisme i atacar a tots els votants constitucionalistes als quals porten anys arraconant i menystenint».

Vol un cara a cara amb Masquef

Amelló, a més, ha demanat aquest a l'actual alcalde, Jordi Masquef (JxCat per a contraposar els models de ciutat que tots dos proposen en els seus programes electorals. Amelló assegura que el projecte «constitucional, liberal i progressista» de Cs és la millor fórmula per a «fer sortir Figueres de l'estancament en el qual es troba actualment».